512 kb/s od 10.05.2012 r.

Wszystko na temat sieci Aero2 i usługi bezpłatnego dostępu do internetu BDI. Zasięg, wiadomości, problemy, informacje techniczne, różne pytania. Jak działa BDI, do kiedy będzie działał bezpłatny internet, jak uzyskać kartę, konfiguracja, opinie, testy, problemy techniczne.
grzech1991
Stały bywalec
Posty: 289
Rejestracja: 05 mar 2012, 12:52
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

Post autor: grzech1991 »

Ogólnie tłumienie nie wpływa bardzo na prędkość. A przynajmniej nie na taką, internet jest - albo go nie ma. Ale ogólnie przyjęte jest, że powinno być nie więcej niż -100dBi. A sprawdzić sam sobie możesz.
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
onelove
Początkujący forumowicz
Posty: 10
Rejestracja: 15 wrz 2012, 21:19
Lokalizacja: Żory
Kontakt:

Post autor: onelove »

ok wlasnie nie moge sobie sprawdzic bo karty brak. Wniosek zlozylem w poniedzialek wiec jeszcze troche poczekam. Gdy beda mial ja w telefonie zrobie sobie speedtest i dam znac jaki jest predkosc.
Prawda, pokój, miłość, szacunek, zaufanie, lojalność, sprawiedliwość daje życiu sens.
grzech1991
Stały bywalec
Posty: 289
Rejestracja: 05 mar 2012, 12:52
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

Post autor: grzech1991 »

Rozumiem, że masz zewnętrzną antenę?
Obrazek Obrazek
Krzysztof N
Początkujący forumowicz
Posty: 2
Rejestracja: 18 paź 2012, 14:28
Lokalizacja: Bogatynia
Kontakt:

Post autor: Krzysztof N »

W sumie to prędkość transmisji 512 kbit/s jest jak na mobilny internet wartością dosyć dużą. Ciekawy jestem co na to pozostali dostawcy komercyjnego Internetu Mobilnego. Czy to może zagrażać im interesom. Bezpłatny internet z Aero był celowo ograniczony do 256 kbit/s aby nie konkurować z operatorami jak Plus czy Cyfrowy Polsat. Wymienieni operatorzy kupili w zeszłym i obecnym roku hurtowo pakiety transmisji danych w ilości kilkunastu mln Gigabajtów właśnie od właścicieli sieci AREO.
Ostatnio zmieniony 27 lis 2012, 11:54 przez Krzysztof N, łącznie zmieniany 1 raz.
jestem w tmobile i nie narzekam. Wcześniej byłem u innego operatora i moje rachunki za połączenia były prawie dwa razy wyższe.
aero
Stały bywalec
Posty: 409
Rejestracja: 11 sty 2012, 10:19
Lokalizacja: Internet
Kontakt:

Post autor: aero »

Nikt normalnie, nie da nikomu za darmo internetu na skalę krajową i tu komercja się kładzie.
Sprzedają GB, bo mają pojemną sieć, BDI zużywa tylko 20% jej zasobów.
ferbous
Początkujący forumowicz
Posty: 3
Rejestracja: 20 lut 2013, 15:54
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Post autor: ferbous »

U mnie nadal prędkość żółwia... Nie wiem czy to 128 kB/s nawet jest :/ Grunt że zasięg jest. Internet za darmo więc nie chcę tez jakoś specjalnie narzekać na ten fakt.
Zobacz jakie ja polecam biuro nieruchomości przygotowane specjalnie dla Ciebie! :)
janju
Początkujący forumowicz
Posty: 4
Rejestracja: 18 lut 2013, 20:27
Lokalizacja: Grudziądz
Kontakt:

Post autor: janju »

Wczoraj 508kb/s,dzisiaj podobnie.
aero
Stały bywalec
Posty: 409
Rejestracja: 11 sty 2012, 10:19
Lokalizacja: Internet
Kontakt:

Post autor: aero »

U mnie zawsze, jest tyle samo 512/256 kb/s. :)
cpt. Nemo
Stały bywalec
Posty: 385
Rejestracja: 27 gru 2011, 00:14
Lokalizacja: Warszawa Bielany
Kontakt:

Post autor: cpt. Nemo »

aero pisze: Nikt normalnie, nie da nikomu za darmo internetu na skalę krajową i tu komercja się kładzie.
Sprzedają GB, bo mają pojemną sieć, BDI zużywa tylko 20% jej zasobów.
Ja bym raczej powiedzial ze sprzedaja glownie ze wzgledow podatkowych :)
Wlascicielem trzech wymienionych firm, jak Aero2 Plus czy Cyfrowy Polsat jest ta sama osoba :)
Wprawdzie Konstytucja gwarantuje wolność wypowiedzi, ale nie gwarantuje wolności po wypowiedzi...
ODPOWIEDZ