512 kb/s od 10.05.2012 r.

Wszystko na temat sieci Aero2 i usługi bezpłatnego dostępu do internetu BDI. Zasięg, wiadomości, problemy, informacje techniczne, różne pytania. Jak działa BDI, do kiedy będzie działał bezpłatny internet, jak uzyskać kartę, konfiguracja, opinie, testy, problemy techniczne.
aero
Stały bywalec
Posty: 409
Rejestracja: 11 sty 2012, 10:19
Lokalizacja: Internet
Kontakt:

Post autor: aero »

To mnie bardzo nie obchodzi skąd, ważne że sprzedają, gdyby nie aero2 to bym nie miał internetu, nie mam u siebie innej alternatywy, chyba że na abonament i kilka marnych GB tylko. :)
adri02
Początkujący forumowicz
Posty: 1
Rejestracja: 06 mar 2013, 20:48
Lokalizacja: Gocław
Kontakt:

Post autor: adri02 »

Witam, wie ktoś może jak aero będzie działać w idealnych warunkach? ok. miesiąc temu założyli nadajnik na wieży/stacji (?? w sumie nie wiem jak to dobrze nazwać) która jest oddalona od mojego domu jakieś 150m. Głównie chodzi mi o ping, czy możliwe jest w takich warunkach uzyskać np. stałe 40-50? sąsiad brał internet z plusa na próbę i uzyskał prędkość 10.4Mb/s i ping 62 (o 17:00 czyli wtedy kiedy najwięcej osób siedzi) więc całkiem nieźle. Stojąc przy oknie siła zasięgu na telefonie z kartą plusa wynosiła nawet -51 dBm.
aero
Stały bywalec
Posty: 409
Rejestracja: 11 sty 2012, 10:19
Lokalizacja: Internet
Kontakt:

Post autor: aero »

A jak ma działać? Normalnie jak każdemu, tylko ping niższy będziesz miał.
aero
Stały bywalec
Posty: 409
Rejestracja: 11 sty 2012, 10:19
Lokalizacja: Internet
Kontakt:

Post autor: aero »

A ja od wczoraj jestem bez neta, w TNI nie wykrywa aero2 tylko co dziwne T-Mobile, ale się nie da logować.

Po wybraniu połącz wyskakuje błąd, że to awaria modemu lub PUK / PIN niepoprawny.

Ale chyba zasięg znikł, bo ciągle zielona dioda miga.

Teraz jadę na lejku 32 kb/s w Play Lubię to!.
Ostatnio zmieniony 08 mar 2013, 08:53 przez aero, łącznie zmieniany 1 raz.
jakubd
Stały bywalec
Posty: 490
Rejestracja: 08 lip 2011, 17:31
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: jakubd »

Jeżeli masz wymuszone UMTS 900, to widzisz sieć Networks! identyfikującą się w u ciebie jako Tmobile (też budują się na 900 MHz), a Aero2 po prostu u ciebie teraz robi konserwację lub rozbudowę i masz kilka dni bez sygnału.
aero
Stały bywalec
Posty: 409
Rejestracja: 11 sty 2012, 10:19
Lokalizacja: Internet
Kontakt:

Post autor: aero »

Dobrze wiedzieć. Dzięki. :)
ODPOWIEDZ