Aero2 rozpoczyna wymianę kart SIM

Wszystko na temat sieci Aero2 i usługi bezpłatnego dostępu do internetu BDI. Zasięg, wiadomości, problemy, informacje techniczne, różne pytania. Jak działa BDI, do kiedy będzie działał bezpłatny internet, jak uzyskać kartę, konfiguracja, opinie, testy, problemy techniczne.
prozak64
Początkujący forumowicz
Posty: 7
Rejestracja: 20 sie 2011, 05:17
Lokalizacja: Łowicz
Kontakt:

Post autor: prozak64 »

cpt. Nemo pisze:
prozak64 pisze: Może być tak ze na tych starych kartach można by było ciągnąc internet po 2014.
Tak, tak :)
Moga je wszystkie deaktywowac 30 Września 2012, a nagle nie mogli by 21 Grudnia 2014 ?
jakieś błędy w oprogramowaniu są, i widać ze nie można było tego zmienić bez wymiany kart. A że zdecydowali się na to, ponosząc jakby nie patrząc spore koszty takiej wymiany to musi to być jednak poważna sprawa dla tego operatora.
bolek2004
Początkujący forumowicz
Posty: 22
Rejestracja: 11 sie 2012, 10:37
Lokalizacja: Lublin
Kontakt:

Post autor: bolek2004 »

Ktoś pisał o potwierdzaniu danych przez email. Czy wszyscy będą musieli potwierdzić emailem dane osobowe i dopiero wtedy wyślą nową kartę??
Do tej pory nie dostałem żadnego maila z Aero i nie jestem pewien czy w formularzu podałem poprawny email w ogóle.
grumete
Początkujący forumowicz
Posty: 17
Rejestracja: 22 maja 2012, 13:37
Lokalizacja: Rzeszów
Kontakt:

Post autor: grumete »

Ciekawe czy nowe karty będą działać na E173U-2?
Wiadomo przecież że ten modem jest niezgodny więc sporo osób może mieć problemy. sam mam taki modem i jestem bardzo ciekawy czy ruszy na nim nowa karta. Jak nie to trzeba będzie kupić E3131 w Play, a ten stary to wyrzucić bo nikt go na alledrogo nie kupi :(
Ostatnio zmieniony 24 sie 2012, 09:42 przez grumete, łącznie zmieniany 1 raz.
prozak64
Początkujący forumowicz
Posty: 7
Rejestracja: 20 sie 2011, 05:17
Lokalizacja: Łowicz
Kontakt:

Post autor: prozak64 »

SMS-a dostałem że wysłano nową kartę i proszą żeby odebrać przesyłkę z poczty.
Awatar użytkownika
mirek
Początkujący forumowicz
Posty: 19
Rejestracja: 28 gru 2011, 22:02
Lokalizacja: Ruda Śląska
Kontakt:

Post autor: mirek »

Dziś dostałem sms'a z informacją, iż wysłana została dla mnie nowa karta SIM,mam modem E3131 zgodny z kat. 10, niby
powinienem być spokojny, ale... nie wiadomo czego możemy się spodziewać.
rafkan
Często tu zagląda
Posty: 29
Rejestracja: 27 cze 2012, 14:58
Lokalizacja: Miechów
Kontakt:

Post autor: rafkan »

Po sprawdzeniu moja karta nie podlega wymianie a śmiga w modemie E3131 także nie powinieneś się obawiać że nowa karta na tym modemie nie będzie działać
Obrazek
grzech1991
Stały bywalec
Posty: 289
Rejestracja: 05 mar 2012, 12:52
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

Post autor: grzech1991 »

grumete pisze: Ciekawe czy nowe karty będą działać na E173U-2?
Wiadomo przecież że ten modem jest niezgodny więc sporo osób może mieć problemy. sam mam taki modem i jestem bardzo ciekawy czy ruszy na nim nowa karta. Jak nie to trzeba będzie kupić E3131 w Play, a ten stary to wyrzucić bo nikt go na alledrogo nie kupi :(
Z play'a kompletny e173-u2 sprzedasz za 90zł max.
Obrazek Obrazek
Ela
Początkujący forumowicz
Posty: 4
Rejestracja: 15 cze 2012, 17:05
Lokalizacja: Wiry poznański
Kontakt:

Post autor: Ela »

Karta,która nie podlega wymianie działa na E173u-2,E3131z Play bez żadnych modyfikacji,potrzebne tylko coś do wznawiania połączeń.Ja sobie wgrałam odpowiedni dash i mam wszystko w jednym.Karta w telefonie pokazuje zasięg i nazwę operatora.
krabithailand
Początkujący forumowicz
Posty: 5
Rejestracja: 08 maja 2012, 20:27
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: krabithailand »

Bardzo dobrze, że wymieniają na nowe teraz będzie lepszy zasięg i będzie też można łączyć się przez infrastrukturę plusa.
Myślę, że to było bardzo dobre posunięcie z ich strony bo zaproponują najwięcej i najwięcej ludzi do siebie przyciągną, ale też w perspektywie czasu może to być monopol jak kiedyś było to z TPSA.

Przetestowałem na nowej karcie, ale nie ma juz aero, ale jest plus i jak ktoś łączy się przez plusa ma roaming
Obrazek
Ela
Początkujący forumowicz
Posty: 4
Rejestracja: 15 cze 2012, 17:05
Lokalizacja: Wiry poznański
Kontakt:

Post autor: Ela »

Mam tak samo,na nowej karcie> Topnet Plus GSM ,MP> Aero 2 roaming
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post