Aero2 rozpoczyna wymianę kart SIM

Wszystko na temat sieci Aero2 i usługi bezpłatnego dostępu do internetu BDI. Zasięg, wiadomości, problemy, informacje techniczne, różne pytania. Jak działa BDI, do kiedy będzie działał bezpłatny internet, jak uzyskać kartę, konfiguracja, opinie, testy, problemy techniczne.
komprez
Początkujący forumowicz
Posty: 6
Rejestracja: 28 lis 2011, 10:36
Lokalizacja: Nowy Sącz
Kontakt:

Post autor: komprez »

Stara karta działa dalej :)
Awatar użytkownika
stal
Często tu zagląda
Posty: 30
Rejestracja: 17 gru 2011, 14:13
Lokalizacja: Malbork
Kontakt:

Post autor: stal »

Nowa u mnie nie działa ani w 2g ani w 3g . Tel lg-p350
trev79
Często tu zagląda
Posty: 34
Rejestracja: 09 sty 2012, 00:35
Lokalizacja: KRA
Kontakt:

Post autor: trev79 »

Mi stara karta nie dziala, nowa tak i pokazuje też zasieg i "H" (w telefonie).Czy nowa laczy sie po nadajnikach innych operatorów (tam gdzie natywne aero nie ma zasiegu) ?
Awatar użytkownika
stal
Często tu zagląda
Posty: 30
Rejestracja: 17 gru 2011, 14:13
Lokalizacja: Malbork
Kontakt:

Post autor: stal »

Na starej karcie działa hm... Mieszkam nie daleko Elbląga
Może potem odpalą nowe karty na tych nadajnikach u nas :)
A czy to działa na 2g plusa ? dobrze by było


EDIT . w 3g nowa karta zaczęła się łączyć ale w 2 g nie . znajduje sieć Aero2 RAT: GSM ale nie chce się połączyć bu.
Ostatnio zmieniony 01 paź 2012, 08:48 przez stal, łącznie zmieniany 1 raz.
cpt. Nemo
Stały bywalec
Posty: 385
Rejestracja: 27 gru 2011, 00:14
Lokalizacja: Warszawa Bielany
Kontakt:

Post autor: cpt. Nemo »

trev79 pisze: Czy nowa laczy sie po nadajnikach innych operatorów (tam gdzie natywne aero nie ma zasiegu) ?
Bez przesady, tego Aero nie moze zrobic. Ma to zreszta wpisane gdzies w regulaminie. Bezplatny internet tylko na wlasnych nadajnikach.
Awatar użytkownika
stal
Często tu zagląda
Posty: 30
Rejestracja: 17 gru 2011, 14:13
Lokalizacja: Malbork
Kontakt:

Post autor: stal »

No a plus to też aero czy co bo u mnie pokazuje Aero2 RAT: GSM ale nie chce sie z tym połączyć
grumete
Początkujący forumowicz
Posty: 17
Rejestracja: 22 maja 2012, 13:37
Lokalizacja: Rzeszów
Kontakt:

Post autor: grumete »

dziś o 7:00 wsadziłem nową kartę do E173U-2 i odpaliłem lapka.
TNI zrobił wszystko za mnie i Aero2 działa bez zarzutu, nie zauważyłem też żadnej widocznej różnicy w łączeniu z netem.
oem
Często tu zagląda
Posty: 29
Rejestracja: 14 maja 2012, 20:47
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Post autor: oem »

Ciekawostką jest, że moje nowe karty Aero 2 logują się nawet w paśmie 900 Plusa (EDGE)!

Obrazek
jakubd
Stały bywalec
Posty: 490
Rejestracja: 08 lip 2011, 17:31
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: jakubd »

To przypadek, a nie reguła.
oem
Często tu zagląda
Posty: 29
Rejestracja: 14 maja 2012, 20:47
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Post autor: oem »

Domyślam się! ;)
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post