Aero2 rozpoczyna wymianę kart SIM

Wszystko na temat sieci Aero2 i usługi bezpłatnego dostępu do internetu BDI. Zasięg, wiadomości, problemy, informacje techniczne, różne pytania. Jak działa BDI, do kiedy będzie działał bezpłatny internet, jak uzyskać kartę, konfiguracja, opinie, testy, problemy techniczne.
hanysek81
Początkujący forumowicz
Posty: 17
Rejestracja: 10 lut 2012, 14:43
Lokalizacja: Czyżowice
Kontakt:

Post autor: hanysek81 »

U mnie również Aero2 na starej karcie ;)
aero2owicz
Często tu zagląda
Posty: 54
Rejestracja: 09 wrz 2012, 12:38
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: aero2owicz »

hanysek81 pisze: U mnie również Aero2 na starej karcie ;)
a u mnie na przykład stara karta działała na pewno do 1.30, z tym że nie wiem, o której przestała działać, ale rano tj. około 6.50 już na pewno nie działała. włożyłem nową i wszystko bez problemu ruszyło.
Ostatnio zmieniony 01 paź 2012, 12:48 przez aero2owicz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
aerofan
Początkujący forumowicz
Posty: 22
Rejestracja: 11 maja 2012, 12:24
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Post autor: aerofan »

oem: Ciekawostką jest, że moje nowe karty Aero 2 logują się nawet w paśmie 900 Plusa (EDGE)!
jakubd pisze: To przypadek, a nie reguła.
U mnie też przypadek: Obrazek Normalnie działa. :)
Ostatnio zmieniony 01 paź 2012, 13:47 przez aerofan, łącznie zmieniany 1 raz.
Prostota jest szczytem wyrafinowania. Leonardo da Vinci
Diego
Początkujący forumowicz
Posty: 8
Rejestracja: 18 wrz 2012, 21:05
Lokalizacja: Kłobuck
Kontakt:

Post autor: Diego »

u mnie karta dziala nic sie niezmienilo mialem nadzieje ze zasieng wzosnie ale nic nie ruszyl sie w kazdym razie mam milnimalnie wienksze wyniki speed testu
a jednak przyspieszyl
http://www.speedtest.net/result/2213861184.png
Ostatnio zmieniony 01 paź 2012, 15:07 przez Diego, łącznie zmieniany 1 raz.
airlive
Często tu zagląda
Posty: 46
Rejestracja: 28 wrz 2011, 17:10
Lokalizacja: Kielce
Kontakt:

Post autor: airlive »

Ja pomimo, że przesyłkę z nową kartą odebrałem ok. miesiąca temu, to dziś w godzinach porannych dostałem mail, że "przesyłka polecona z nową kartą SIM Aero2 BDI została do nas zwrócona z powodu nie podjęcia jej w terminie."

Nowej jeszcze nie wrzuciłem do modemu, bo to nie ja jej używam, ale mam nadzieję, że będzie działać...

Wie ktokolwiek, o co kaman, czy to może raczej pomyłka, bo ostatnio nie jestem na bieżąco z forum.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 01 paź 2012, 17:02 przez airlive, łącznie zmieniany 1 raz.
Nokia 5800 XM | Sierra Wireless AirCard USB 307 | Huawei E3131-s2 + Asus RT-N10U (tomato by Shibby)
Awatar użytkownika
stal
Często tu zagląda
Posty: 30
Rejestracja: 17 gru 2011, 14:13
Lokalizacja: Malbork
Kontakt:

Post autor: stal »

Czy u was loguje sie nowa karta do sieci 2g ??

U mnie mimo zasięgu nie loguje się . W 3g działa ok ..

Obrazek
MikeKilo
Początkujący forumowicz
Posty: 24
Rejestracja: 27 lis 2011, 14:48
Lokalizacja: Bydgoszcz
Kontakt:

Post autor: MikeKilo »

Mi się loguje UMTS, zasięg podobnie słaby jak był, ale na plus, że w końcu w moim netbooku chodzi z poziomu windowsa i dedykowanego programu bez kombinowania z TopNetInfo :)
grodek75
Początkujący forumowicz
Posty: 7
Rejestracja: 25 sty 2012, 19:59
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: grodek75 »

Dziś stara karta przestała działać.
Włożyłem nową (modem Huawei E-585) i ruszyła od razu.
Ale ciekawostka - chodzi w roamingu w sieci Plus.
Pomimo, że UWAGA - mam nadajnik Aero2 na dachu!
Tak więc Jakubie to chyba nie jest przypadek jak pisałeś wcześniej.
Nowe karty chodzą na łączach Plusa.
Prędkość bez większych zmian:
Obrazek
Ostatnio zmieniony 01 paź 2012, 21:21 przez grodek75, łącznie zmieniany 1 raz.
cpt. Nemo
Stały bywalec
Posty: 385
Rejestracja: 27 gru 2011, 00:14
Lokalizacja: Warszawa Bielany
Kontakt:

Post autor: cpt. Nemo »

grodek75 pisze: UWAGA - mam nadajnik Aero2 na dachu
Czyli masz slaby sygnal bo anteny są tak konstruowane ze najsilniej dają dookolnie słabiej w górę i wcale lub prawie wcale w dół

Wysyłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2
Wprawdzie Konstytucja gwarantuje wolność wypowiedzi, ale nie gwarantuje wolności po wypowiedzi...
bielaska
Początkujący forumowicz
Posty: 1
Rejestracja: 01 paź 2012, 23:12
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: bielaska »

Dziś stara karta przestała działać.
Włożyłem nową (też mam modem Huawei E-585) i klops... .
Wyskakuje komunikat "roaming" i literka R.
Jest wskaźnik sygnału sieci ale modem nie loguje się.
Nie ma komunikatu "conecting".
Na szczęście mam jeszcze kartę Plusa i dzięki temu mogę tu pisać.
Czy ma ktoś podobny problem?
Ostatnio zmieniony 01 paź 2012, 23:21 przez bielaska, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post