Aero2 rozpoczyna wymianę kart SIM

Wszystko na temat sieci Aero2 i usługi bezpłatnego dostępu do internetu BDI. Zasięg, wiadomości, problemy, informacje techniczne, różne pytania. Jak działa BDI, do kiedy będzie działał bezpłatny internet, jak uzyskać kartę, konfiguracja, opinie, testy, problemy techniczne.
redwater
Początkujący forumowicz
Posty: 5
Rejestracja: 04 paź 2012, 20:50
Lokalizacja: Nowy Sacz
Kontakt:

Post autor: redwater »

hanysek81 pisze: Wczoraj przestała mi działać stara karta. Na nowej niby wszystko OK, choć wczoraj po południu transfer max 6KB :/
U mnie dokładnie to samo, włącza się roaming PLusa, transfer tragedia i o ile przedtem po wlozeniu karty w komorke przy wyborze recznym sieci byla siec AERO2, to teraz nie ma - znikła :-/ . Jak tak maja wygladac te zmiany na lepsze, to ...
aero2owicz
Często tu zagląda
Posty: 54
Rejestracja: 09 wrz 2012, 12:38
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: aero2owicz »

aero2owicz pisze: a u mnie na przykład stara karta działała na pewno do 1.30, z tym że nie wiem, o której przestała działać, ale rano tj. około 6.50 już na pewno nie działała. włożyłem nową i wszystko bez problemu ruszyło.
Poprawka, działało przez 3 dni, aż w końcu w ruterze pokazał się komunikat: "Unknow PIN status, please insure that your SIM/UIM is on unlock status.", i mimo, że czekałem z pół godziny, to tak jakby opcja "Connect Automatically" przestała jakby działać.

Z tego co zauważyłem karta jest ustawiona domyślnie bez weryfikacji PINu. Podłączyłem modem do kompa, ustawiłem "Włącz weryfikację kodu PIN", podłączyłem znowu do rutera i na razie jest w porządku, tj. komunikat "Unknow PIN status, please insure that your SIM/UIM is on unlock status." pokazał się, ale reconnect działa teraz poprawnie. Ktoś spotkał się z takim błędem i wie o co chodzi? Konfiguracja: Aero2 + E173 + TL3220.
abo
Początkujący forumowicz
Posty: 2
Rejestracja: 24 paź 2012, 12:28
Lokalizacja: Terespol
Kontakt:

Post autor: abo »

witam czy z tego nadajnika Plus »
GSM 900 (LAC 11026, CID 3299[123], Site ID: 13299)
UMTS 2100 (LAC 11052, CID 4700[123], RNC 1201, UC-Id 78755737, 78755738, 78755739, nośna: 10737, Site ID: 13299)
UMTS 2100 (LAC 11052, CID 4700[456], RNC 1201, UC-Id 78755740, 78755741, 78755742, nośna: 10762, Site ID: 13299)
Terespol, ul. Janowska 21 - dworzec PKP
powinno działac aero2 ? czy modem bandluxe b150 (cyfrowy polsat) bez locka nadaje sie do aero2 i jak go skonfigurowac ?
pozdrawiam
Nolan
Często tu zagląda
Posty: 184
Rejestracja: 26 lut 2012, 17:17
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Nolan »

Nie, choćby z tak prostego powodu, że Aero2 korzysta tylko z UMTS 900.
Modem powinien działać z Aero2, bo obsługuje UMTS 900, a konfiguracja to ustawienie APN "darmowy".
abo
Początkujący forumowicz
Posty: 2
Rejestracja: 24 paź 2012, 12:28
Lokalizacja: Terespol
Kontakt:

Post autor: abo »

a co z tym roamingiem plusa ?
Ostatnio zmieniony 25 paź 2012, 11:14 przez aero, łącznie zmieniany 1 raz.
Nolan
Często tu zagląda
Posty: 184
Rejestracja: 26 lut 2012, 17:17
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Nolan »

Kwestia techniczna. Aero2 korzysta tylko ze swoich nadajników. Poczytaj forum, bo wszystko jest opisane.
cpt. Nemo
Stały bywalec
Posty: 385
Rejestracja: 27 gru 2011, 00:14
Lokalizacja: Warszawa Bielany
Kontakt:

Post autor: cpt. Nemo »

abo pisze: a co z tym roamingiem plusa ?
Wszystko w porządku. Jesli masz karte Plusa to mozesz korzystac w roamingu z masztow Aero2.
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post