Aero2 rozpoczyna wymianę kart SIM

Wszystko na temat sieci Aero2 i usługi bezpłatnego dostępu do internetu BDI. Zasięg, wiadomości, problemy, informacje techniczne, różne pytania. Jak działa BDI, do kiedy będzie działał bezpłatny internet, jak uzyskać kartę, konfiguracja, opinie, testy, problemy techniczne.
~eL
Początkujący forumowicz
Posty: 3
Rejestracja: 18 wrz 2012, 18:53
Lokalizacja: Bogdaniec
Kontakt:

Post autor: ~eL »

muzior pisze: Tak więc okazuje się to mitem że dopiero można korzystać po 01.10. Nie sądzę że Aero2 przysłało teraz stare karty w czasie trwania kampanii wymiany.
Nie w każdym przypadku. Jak już pisałem, moja karta niestety jest póki co zablokowana więc nie każdy miał tyle szczęścia ;)
aero
Stały bywalec
Posty: 409
Rejestracja: 11 sty 2012, 10:19
Lokalizacja: Internet
Kontakt:

Post autor: aero »

Mi tam jeszcze ani mail nie przyszedł ani karta SIM.

Jedyne co odczuwam, to wysoki ping powyżej 100 ms na modemie z HSPA+.

A czasem chwilowy brak zasięgu, dopiero restart modemu pomaga.
hasiokman
Początkujący forumowicz
Posty: 1
Rejestracja: 23 wrz 2012, 12:59
Lokalizacja: Katowice
Kontakt:

Post autor: hasiokman »

Cześć.

Dostałem nową kartę, korzystam z aero2 przez modem ZTE K3565-Z, chciałem sobie już skonfigurować nową kartę ale lampka na modemie miga mi na czerwono, czy to przez to, że karta jest jeszcze nieaktywna czy może jest jakaś uszkodzona?

Nawiasem to czy będę musiał w nowej karcie wprowadzać jakieś nowe parametry (korzystam z topnet info) czy tylko wkładam nową kartę i korzystam?
aero2owicz
Często tu zagląda
Posty: 54
Rejestracja: 09 wrz 2012, 12:38
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: aero2owicz »

Hm, od ponad czterech dni cisza w tym wątku. Pewnie wszyscy dostali już nowe karty i teraz czekają na "godzinę 0", czyli 01.10.2012 00:00:01 ... :) Szkoda tylko, że to poniedziałek.
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2012, 19:06 przez aero2owicz, łącznie zmieniany 1 raz.
grumete
Początkujący forumowicz
Posty: 17
Rejestracja: 22 maja 2012, 13:37
Lokalizacja: Rzeszów
Kontakt:

Post autor: grumete »

ja się nie spinam, mam starą kartę i korzystam z niej na bieżąco, 1.10 przyjdę do pracy wsadzę do modemu nową kartę, którą dostałem na początku września i tyle, będę dalej korzystał z AERO2,
po co się nad tym rozpisywać aż na 10 stron :) :) :)
no chyba, ze nowe karty nie ruszą od 1-go to wtedy wątek na pewno rozgrzeje się do czerwoności
Ostatnio zmieniony 28 wrz 2012, 09:46 przez grumete, łącznie zmieniany 1 raz.
MikeKilo
Początkujący forumowicz
Posty: 24
Rejestracja: 27 lis 2011, 14:48
Lokalizacja: Bydgoszcz
Kontakt:

Post autor: MikeKilo »

Taaa, albo jak połowie userów przestanie ten net na dotychczasowym sprzęcie, konfiguracjach itd działać. No nie ukrywam, że jestem ciekawy, jak to u mnie będzie.
Nolan
Często tu zagląda
Posty: 184
Rejestracja: 26 lut 2012, 17:17
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Nolan »

Nowe karty już od paru godzin ruszają. :)
oem
Często tu zagląda
Posty: 29
Rejestracja: 14 maja 2012, 20:47
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Post autor: oem »

Moje nowe karty Aero 2 działają także w roamingu Plusa, ale tylko w paśmie UMTS 2100.

Obrazek
Jacky
Początkujący forumowicz
Posty: 12
Rejestracja: 30 sty 2012, 13:24
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Jacky »

Na nowej karcie już działa :)
Powróciły kreski zasięgu pod iOS 6.0



Sent from my iPad using Tapatalk
kolo33
Początkujący forumowicz
Posty: 23
Rejestracja: 18 maja 2012, 23:57
Lokalizacja: Klementowice
Kontakt:

Post autor: kolo33 »

Stara karta:
Obrazek
Nowa karta:
Obrazek

Wydaje mi się że na nowej net szybciej połączył, może będzie stabilniejsze łącze.

2 TEST:
Obrazek
Ostatnio zmieniony 01 paź 2012, 06:16 przez kolo33, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post