Cz mógłbyś podesłać link na jaki firmware zmieniłeś? Bo ja akurat eksperymentowałem tylko z wymuszaniem 900MHz i wyłączeniem pozostałych zakresów i jak na razie u mnie to się sprawdziło.grzech1991 pisze: Dla mnie to oczywiste, że trzeba zmienić firmware. Bo 900MHz nie zawsze trzeba wymuszać.
rozłączanie czasem co 5 minut. o co chodzi?
-
- Często tu zagląda
- Kontakt:
-
- Często tu zagląda
- Kontakt:
Dziękuję.aero pisze: Proszę: http://dc-files.com/files/huawei/modems/E173/
W podanej lokalizacji są:
E173Update i Mobile_Partner - tu wiadomo co to,
UTPS - znalazłem info, że to Huawei'owy "mobile partner".
Ktoś z Was korzystał z tego UTPS-a? I czy ew. warto korzystać z niego zamiast z oryginalnego MP?
Ostatnio zmieniony 8 gru 12, 12:48 przez aero2owicz, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stały bywalec
- Kontakt:
-
- Początkujący forumowicz
- Kontakt:
Koledzy, a może coś bliżej o tym "wymuszeniu 900Mhz" i zmianie firmware. Jestem tylko zwykłym zjadaczem chleba, a moja znajomość komputera jest co najwyżej przeciętna(ale system potrafię zrobić
), a co do telekomunikacji nawet się nie wypowiadam. Więc może koledzy jakaś instrukcja jak to zrobić. Bo jeszcze chwila i modem pofrunie przez okno razem z kartą SIM, gdyż moja cierpliwość do Aero jest na granicy wytrzymałości. I miało być tak pięknie, a wyszło jak zawsze.

-
- Często tu zagląda
- Kontakt:
Zmiany firmware nie robiłem, bo u mnie póki co e173 działa dobrze. Żeby ją zrobić, to ściągasz programik, który to robi (link wcześniej), podłączasz modem do kompa (bez odpalania mobile partner czy czegokolwiek innego), odpalasz programik i zapewne klikasz next, next, next ..., ale mogę się mylićbbbb pisze: Koledzy, a może coś bliżej o tym "wymuszeniu 900Mhz" i zmianie firmware. Jestem tylko zwykłym zjadaczem chleba, a moja znajomość komputera jest co najwyżej przeciętna(ale system potrafię zrobić), a co do telekomunikacji nawet się nie wypowiadam. Więc może koledzy jakaś instrukcja jak to zrobić. Bo jeszcze chwila i modem pofrunie przez okno razem z kartą SIM, gdyż moja cierpliwość do Aero jest na granicy wytrzymałości. I miało być tak pięknie, a wyszło jak zawsze.

Wymuszanie 900 MHz - postaram się zrobić zrzuty ekranu i wkleję na forum.
-
- Kontakt:
Dzięki aero2owicz, ale z Ciebie szczęśliwiec, bo u mnie do niedawna też było cacunio i miodzio. Domyślam się, że to musi być jakiś program, ale pod w/w linkiem jest wprawdzie E173, ale z rozwijanego menu mam wybrać jedną z kilku opcji: Dashboard Win, Dashboard Update, Firmware Update i Dashboard Mac(ale ten chyba nie pod winde) i którego wybrać? A nie chciałbym uwalić sobie modemu. Stąd moja prośba do doświadczonych userów aby podpowiedzieli jak zrobić zmianę firmware.
Ja na dwóch modemach e173-u2 miałem wgrany najnowszy Firmware oraz wymusiłem pracę w paśmie 900mhz programem net_topinfo i problem z rozłączaniem, samoistnym wyłączaniem modemu itp. nadal istniał. Również wgranie różnych wersji firmware od oryginalnego Playa, po Oryginalne Huaweia aż po 3 wersje Firmware od Lesiolo nie przyniosły skutku. Dlatego nadal uważam ze jest to spowodowane tym że tz. najnowsze karty sim ( te działające od 1 października) stały się niekompatybilne z tym modelem modemu. Poza tym czy nie jest dla was dziwne to że wszystkie te problemy z tym modemem u większości użytkowników pojawiły się z dniem 1 października ?
-
- Często tu zagląda
- Kontakt:
wg mnie opcja "Firmware Update", ale jak pisałem wcześniej, ja tej aktualizacji nie robiłem, ponieważ u mnie póki co e173 działa poprawnie.bbbb pisze: Dzięki aero2owicz, ale z Ciebie szczęśliwiec, bo u mnie do niedawna też było cacunio i miodzio. Domyślam się, że to musi być jakiś program, ale pod w/w linkiem jest wprawdzie E173, ale z rozwijanego menu mam wybrać jedną z kilku opcji: Dashboard Win, Dashboard Update, Firmware Update i Dashboard Mac(ale ten chyba nie pod winde) i którego wybrać? A nie chciałbym uwalić sobie modemu. Stąd moja prośba do doświadczonych userów aby podpowiedzieli jak zrobić zmianę firmware.
-
- Kontakt:
U mnie problemy zaczęły się ok. 10 listopada. Używam kartę wydaną w sierpniu, która nie podlegała wymianie w październiku.dudu$ pisze: Poza tym czy nie jest dla was dziwne to że wszystkie te problemy z tym modemem u większości użytkowników pojawiły się z dniem 1 października ?
-