Huawei E3131 + Aero2 przestał łączyć

Wszystko na temat sieci Aero2 i usługi bezpłatnego dostępu do internetu BDI. Zasięg, wiadomości, problemy, informacje techniczne, różne pytania. Jak działa BDI, do kiedy będzie działał bezpłatny internet, jak uzyskać kartę, konfiguracja, opinie, testy, problemy techniczne.
AreoUser
Początkujący forumowicz
Posty: 3
Rejestracja: 04 paź 2012, 16:01
Lokalizacja: Chorupnik
Kontakt:

Post autor: AreoUser »

cpt. Nemo pisze: Kilku osobom nie dziala, lub slabo dziala - Pozostale tysiace nie maja problemow
Spore znajomości masz ;) Do tych kilku można dopisać kolejną, od wczoraj brak połączenia z #11612 oraz #11913, karta według numeru nie powinna była być wymieniona.
Ostatnio zmieniony 04 paź 2012, 16:44 przez AreoUser, łącznie zmieniany 1 raz.
bolek2004
Początkujący forumowicz
Posty: 22
Rejestracja: 11 sie 2012, 10:37
Lokalizacja: Lublin
Kontakt:

Post autor: bolek2004 »

Mam taki problem że po wymianie karty z tym samym modemem nie idzie się połączyć mimo że zasięg jest i wszystko niby w porządku a od razu pokazuje się w historii połączeń że zakończono. Nic nie pomaga, jedynie wejście w zakładkę Zm. Operatora ale tam po wyborze ręcznym plus umts pokazuje błąd. Wtedy muszę wyłączyć kompa i włączyć i przez parę dni działa bez problemu. Od 1.10 już 3 razy takie coś miało miejsce. Zrobiłem wg poradnika tak żeby tylko z umts 900 się łączył modem tylko ale za bardzo to nie pomogło. Może po prostu trzeba jeszcze raz zainstalować czyste top net info i ponownie skonfigurować pod nową kartę. Może jakieś ustawienia zostały ze starej. Spotkał się już ktoś z takim problemem bo jest to dość uciążliwe?
Awatar użytkownika
button76
Początkujący forumowicz
Posty: 19
Rejestracja: 28 paź 2012, 12:50
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: button76 »

najlespzy modem i zrywa połaczenie ? cos mi sie wydaje że aero2 ma nas w du**e i tutaj jedynie jakies zbiorowe pismo do rzecznika prawk konsumentow !
bo przetarg wygrali a z oferty wywiazuja sie nijak !
cpt. Nemo
Stały bywalec
Posty: 385
Rejestracja: 27 gru 2011, 00:14
Lokalizacja: Warszawa Bielany
Kontakt:

Post autor: cpt. Nemo »

button76 pisze: bo przetarg wygrali a z oferty wywiazuja sie nijak !
No ja wiem czy nijak ?
Praktycznie to juz rok uzywamy darmowego internetu i poza nielicznymi przypadkami u wiekszosci wszystko jest OK.
bolek2004
Początkujący forumowicz
Posty: 22
Rejestracja: 11 sie 2012, 10:37
Lokalizacja: Lublin
Kontakt:

Post autor: bolek2004 »

U mnie jednak po przestawieniu na sztywno umts 900 według poradnika wszystko śmiga już ok, do tej pory już mi się te wcześniejsze problemy nie pojawiają. Mogę nawet powiedzieć że działa tak jak powinno działać, a net z aero jest moim podstawowym netem od co najmniej sierpnia 2012. Oby tak dalej.
Ostatnio zmieniony 06 lis 2012, 15:15 przez bolek2004, łącznie zmieniany 1 raz.
genev
Początkujący forumowicz
Posty: 1
Rejestracja: 13 lis 2012, 10:09
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: genev »

Witam,

Od miesiąca mam Aero2, nowa karta i Huawei e3131 do wczoraj było wszystko ok pełen zasięg zero problemów.

Dziś od rana mam brak zasięgu a diod miga dwukrotnie na zielono. Jestem w centrum Warszawy więc nie powinno byc problemów z zasięgiem. Przerzuciłem kartę do samsunga Galaxys2 i tam tez jest zero zasięgu.

Ktoś może wie co to może byc??

Z góry dziękuje za pomoc.
fajniuch
Początkujący forumowicz
Posty: 1
Rejestracja: 05 maja 2012, 05:32
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

Post autor: fajniuch »

w Białymstoku to samo, chyba jakaś większa awaria :(
aero
Stały bywalec
Posty: 409
Rejestracja: 11 sty 2012, 10:19
Lokalizacja: Internet
Kontakt:

Post autor: aero »

U mnie było to samo dziś rano.

Teraz już jest wszystko w porządku.
franosik755
Początkujący forumowicz
Posty: 2
Rejestracja: 21 lis 2012, 06:40
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Post autor: franosik755 »

Jestem posiadaczem Aero2 od około 2 tygodni. Ostatni tydzień wygląda tak, że zasięg na E3131 (z play) mam cały, otwieram stronę i nic z tego.W monitorze sieci widzę brak transferu albo całkiem zrywa połączenie, pokazuje się brak zasięgu, dioda mruga na zielono, za chwilę połączenia odnawia się.Myślę, że modem ustawiony prawidłowo, zacząłem od topnetinfo. Z resztą raz działa, raz nie.Macie jakieś pomysły?
grzech1991
Stały bywalec
Posty: 289
Rejestracja: 05 mar 2012, 12:52
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

Post autor: grzech1991 »

Może spróbuj wymusić WCDMA 900MHz
Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post