Anteny

Polecane modemy i routery do Aero2. Używanie smartfonów i tabletów z Aero2. Sterowniki, opinie, problemy techniczne, porady.
aero
Stały bywalec
Posty: 409
Rejestracja: 11 sty 2012, 10:19
Lokalizacja: Internet
Kontakt:

Post autor: aero »

Tylko w miejscu, gdzie masz blisko nadajniki w około.

W wielu przypadkach ona tłumi sygnał, to drut do drapania się po plecach a nie antena.
Awatar użytkownika
hsurim
Często tu zagląda
Posty: 58
Rejestracja: 21 wrz 2012, 12:27
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: hsurim »

Dzięki za odpowiedź :)
Ano właśnie mam niedaleko nadajnik - jakieś 200m - ale na tym ... E182E sygnał ciągle się buja.
Jestem pewny, że to 'sprawka' tego modemu, gdyż na E180 bryka stabilnie.
A czy mógłbyś mi Kolego polecić coś z tych "drutów", aby nadawały się do czegoś więcej, niż (głównie) do 'drapania po plecach' ?
E180 -- E182E
Obrazek
aero
Stały bywalec
Posty: 409
Rejestracja: 11 sty 2012, 10:19
Lokalizacja: Internet
Kontakt:

Post autor: aero »

Z drutów nie, ale z ATK tak http://www.dipol.com.pl/oferta-anteny-gprs-umts-lte-900-mhz,4379.htm im mniej kabla tym lepiej, max. 10m

Myślę, że ATK 8 spokojnie wystarczy w twoim przypadku, wycelowana w polaryzacji pionowej na nadajnik. :)
Awatar użytkownika
hsurim
Często tu zagląda
Posty: 58
Rejestracja: 21 wrz 2012, 12:27
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: hsurim »

Nie da rady u mnie wycelować w nadajnik, gdyż jest on po przeciwnej stronie bloku, niż wychodzą moje okna.
Ciągnięcie instalacji na dach, nie wchodzi w rachubę, dlatego też szukam raczej czegoś do wnętrza pomieszczenia - i stąd pomysł na jakiś (niekoniecznie) "drut", aby tylko poprawił się sygnał.
Ostatnio zmieniony 05 mar 2013, 21:21 przez hsurim, łącznie zmieniany 1 raz.
E180 -- E182E
Obrazek
włóczykij2
Początkujący forumowicz
Posty: 4
Rejestracja: 04 mar 2013, 22:16
Lokalizacja: iłownica
Kontakt:

Post autor: włóczykij2 »

hej, miałem napisać jak podeślą antenę, więc zamontowałem i choć mam jakieś 15 km do nadajnika zasięg jest na full, trochę dziwne, że zamiast plus czy aero pokazuje połączono z play, ale pewnie tak powinno być :)

Mam jeszcze małe pytanko, podłączyłbym do tego najlepiej jakiś router, bo chciałbym więcej komputerów podłączyć, więc polecacie coś?
:D
Awatar użytkownika
hsurim
Często tu zagląda
Posty: 58
Rejestracja: 21 wrz 2012, 12:27
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: hsurim »

Zakupiłem tę antenę (drut) - http://www.allegromat.pl/aukcja133343 - i w związku z nią, mam prośbę (2 pytanka):
- czy po podłączeniu jej do modemu, modem nadal może się grzać (w opisie aukcji jest jakby sugestia, iż ... nie powinien) ??
- czy po podłączeniu jej do modemu, jedyną czynną anteną, powinna być tylko ta zewnętrzna (jak zamykam modem w dłoni, sygnał spada) ?
Ostatnio zmieniony 14 mar 2013, 11:44 przez hsurim, łącznie zmieniany 1 raz.
E180 -- E182E
Obrazek
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post