Huawei E173u-2 (E173u2) - zmiana dashboardu i firmware [fw]

Polecane modemy i routery do Aero2. Używanie smartfonów i tabletów z Aero2. Sterowniki, opinie, problemy techniczne, porady.
DJkamillo
Początkujący forumowicz
Posty: 6
Rejestracja: 08 sty 2012, 12:16
Lokalizacja: Rawicz
Kontakt:

Post autor: DJkamillo »

firmware nie moge zmienic bo forum bezkabli ma jakies problemy techniczne... dioda miga, a program nie pokazuje zasiegu ani nie moze polaczyc... co robic :O
jarmal
Początkujący forumowicz
Posty: 1
Rejestracja: 16 lis 2011, 07:19
Lokalizacja: Bochnia
Kontakt:

Post autor: jarmal »

Wymiana jest po prostu wygodna. Jak masz nowy komputer to tylko wkladasz modem wpisujesz apn i dziala a nie zastanawiasz sie czym to sie naprawialo. Aczkolwiek te urzadzenie tak naprawde firmware maja ladowane przez driver w windows. To co zmieniamy przez nadpisanie epromu to obraz tego dysku cd ktory pojawia sie po wlozeniu do modemu usb. Tam jest driver instalowany przy pierwszym uzyciu modemu oraz aplikacja mobilepartner. Te dwie rzeczy mozna jednak doinstalowac niezaleznie ze zwyklej instalki (latwiejsza do znalezienia w sieci) lub z innego modemu.
DJkamillo
Początkujący forumowicz
Posty: 6
Rejestracja: 08 sty 2012, 12:16
Lokalizacja: Rawicz
Kontakt:

Post autor: DJkamillo »

ja mam taki problem, ze MobilePartner nie widzi modemu :/
grzech1991
Stały bywalec
Posty: 289
Rejestracja: 05 mar 2012, 12:52
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

Post autor: grzech1991 »

DJkamillo pisze: firmware nie moge zmienic bo forum bezkabli ma jakies problemy techniczne... dioda miga, a program nie pokazuje zasiegu ani nie moze polaczyc... co robic :O
http://www.dc-files.com/ tu masz wszystkie pliki ;)
Obrazek Obrazek
DJkamillo
Początkujący forumowicz
Posty: 6
Rejestracja: 08 sty 2012, 12:16
Lokalizacja: Rawicz
Kontakt:

Post autor: DJkamillo »

chyba najlatwiej bedzie kupic e1752c skoro na tym mi smiga wszystko... a173 chyba puszcze dalej, bo nie moge dojsc do tego...
grzech1991
Stały bywalec
Posty: 289
Rejestracja: 05 mar 2012, 12:52
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

Post autor: grzech1991 »

wgrałeś ten FW czy nie, że robisz kombinacje ze sprzedażą?
Obrazek Obrazek
krzysztofrw
Początkujący forumowicz
Posty: 2
Rejestracja: 14 kwie 2012, 21:09
Lokalizacja: Łódź
Kontakt:

Post autor: krzysztofrw »

Witam kolegów, jestem nowy, nie chce zakładać od razu nowego wątku i bardzo proszę o poradę i pomoc, problem polega na tym, że w modemie huawei e173u-2 z play zmieniłem sobie firmware na ten nowy co jest wszędzie zalecany do aero2, i nagle prędkość transferu z 2mega ograniczyła mi się do 256 kilo??!! Co się mogło stać??? korzystam z play i w play mam abonament. Proszę o pomoc. Pozdrawiam.
grzech1991
Stały bywalec
Posty: 289
Rejestracja: 05 mar 2012, 12:52
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

Post autor: grzech1991 »

2mbps jest w play'u bodajże, natomiast aero2 ogranicza prędkość do 256kbps
Obrazek Obrazek
cpt. Nemo
Stały bywalec
Posty: 385
Rejestracja: 27 gru 2011, 00:14
Lokalizacja: Warszawa Bielany
Kontakt:

Post autor: cpt. Nemo »

Wyglada z opisu ze jemu nie Aero2 a modem ograniczyl predkosc, ze i w play ma tylko 256. A to by swiadczylo o sporym bledzie w tym firmware bo zaraz Aero2 przyspieszy do 500
krzysztofrw
Początkujący forumowicz
Posty: 2
Rejestracja: 14 kwie 2012, 21:09
Lokalizacja: Łódź
Kontakt:

Post autor: krzysztofrw »

Koledzy to znowu ja, powiedzcie jak można wrócić do starego firmware?? to co mi się porobiło z łączem po wgraniu tego nowego to jest dramat, max co mam to 500kb/s pomóżcie?!
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post