Huawei E173u-2 (E173u2) - zmiana dashboardu i firmware [fw]

Polecane modemy i routery do Aero2. Używanie smartfonów i tabletów z Aero2. Sterowniki, opinie, problemy techniczne, porady.
inter
Początkujący forumowicz
Posty: 7
Rejestracja: 04 kwie 2012, 16:46
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: inter »

A czy u kogoś poza krzysztofrw też tak jest? Czy rzeczywiście wgranie firmware 11.126.85.00.209.B427 do modemu E173u-2 blokuje szybsze transfery w innych sieciach do maksymalnej ok. 500kbps? Jeśli okazałoby się, że to prawdą, to setki osób, które podmieniły firmware, wdepnęły w niezłą minę, blokując sobie modem do wyższych prędkości.
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2012, 18:46 przez inter, łącznie zmieniany 1 raz.
cpt. Nemo
Stały bywalec
Posty: 385
Rejestracja: 27 gru 2011, 00:14
Lokalizacja: Warszawa Bielany
Kontakt:

Post autor: cpt. Nemo »

E tam, to wyglada na zwykla dezinformacje majaca na cele powstrzymac przed Aero2 :)
aero
Stały bywalec
Posty: 409
Rejestracja: 11 sty 2012, 10:19
Lokalizacja: Internet
Kontakt:

Post autor: aero »

Zmiana firmware na nowszy nie powoduje obniżenia transferów - proszę nie wprowadzać w błąd.
Oczywiście w niektórych brandowanych modemach Vodafone i innych tego typu, można odblokować DL 28,8 Mb/s MIMO z 21 Mb/s taki przykład daje.
Za obniżenie transferu winna jest sieć lub zła konfiguracja w systemie połączenia internetowego.
inter
Początkujący forumowicz
Posty: 7
Rejestracja: 04 kwie 2012, 16:46
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: inter »

Sam mam podaną wersję firmware, a nie testowałem z innymi operatorami, więc zaskoczenie, że coś takiego byłoby możliwe. Dobrze, że to tylko plotka. :)
tomdudi
Początkujący forumowicz
Posty: 1
Rejestracja: 14 lis 2013, 20:16
Lokalizacja: staszów
Kontakt:

Post autor: tomdudi »

witam jest tu nowy próbuje wgrać do huawei e173u-2 z PLAY dashbord i nowsze oprogramowanie nie udaje się wyskakuje bład zapisu chciałby zmusić ten modem do współpracy z tplinkiem tl-mr3220 prosze o pomoc AERO 2 SUper działa w Staszowie!!!
Awatar użytkownika
spag
Stały bywalec
Posty: 307
Rejestracja: 15 lis 2011, 00:19
Lokalizacja: GdziesWuk
Kontakt:

Post autor: spag »

Po co chcesz zmieniać dashboard to nie wpływa na współpracę z routerem

Wysłane z mojego GT-N7105 za pomocą Tapatalk 2
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post