Rozłączanie sie internetu

Wszystko na temat sieci Aero2 i usługi bezpłatnego dostępu do internetu BDI. Zasięg, wiadomości, problemy, informacje techniczne, różne pytania. Jak działa BDI, do kiedy będzie działał bezpłatny internet, jak uzyskać kartę, konfiguracja, opinie, testy, problemy techniczne.
hajduk81
Początkujący forumowicz
Posty: 1
Rejestracja: 27 lis 2012, 22:58
Lokalizacja: hanysowo
Kontakt:

Post autor: hajduk81 »

a ja mam inny problem: mnie nie rozlacza wogole!! nasluchalem sie i naczytalem ze aero2 rozlacza co okolo godzine ale u mnie to nie dziala, na routerze (e586) pisze roaming z PLUSa. napiszczcie mi ze moj modem dziala prawidlowo
marek1846
Często tu zagląda
Posty: 35
Rejestracja: 20 paź 2012, 11:44
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

Post autor: marek1846 »

grzech1991 pisze: Bo karta plusa wpuszcza do sieci aero2...
A gdzie to napisano. To Aero2 korzysta z nadajników Plusa, a nie innych.
cpt. Nemo
Stały bywalec
Posty: 385
Rejestracja: 27 gru 2011, 00:14
Lokalizacja: Warszawa Bielany
Kontakt:

Post autor: cpt. Nemo »

marek1846 pisze:
grzech1991 pisze: Bo karta plusa wpuszcza do sieci aero2...
A gdzie to napisano. To Aero2 korzysta z nadajników Plusa, a nie innych.
Nie korzysta niestety.
Aero2 korzysta wylacznie z wlasnych nadajnikow, ktore ( dla jaj ) wlasciciel ostatnio tez nazwal "Plus"
Ale to karty prawdziwego Plusa korzystaja z nadajnikow tak swoich jak i aero2 a nie odwrotnie.
Wprawdzie Konstytucja gwarantuje wolność wypowiedzi, ale nie gwarantuje wolności po wypowiedzi...
grzech1991
Stały bywalec
Posty: 289
Rejestracja: 05 mar 2012, 12:52
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

Post autor: grzech1991 »

hajduk81 pisze: a ja mam inny problem: mnie nie rozlacza wogole!! nasluchalem sie i naczytalem ze aero2 rozlacza co okolo godzine ale u mnie to nie dziala, na routerze (e586) pisze roaming z PLUSa. napiszczcie mi ze moj modem dziala prawidlowo
Musi rozłączać co godzinę, ale e586 ma naprawdę genialnie szybkie wznawianie. Przy przeglądaniu stron tego nie odczujesz, gorzej przy rozgrywce sieciowej.

Jak nie czujesz rozłączania, to czemu miał by Ci router nie działać prawidłowo?
Obrazek Obrazek
marek1846
Często tu zagląda
Posty: 35
Rejestracja: 20 paź 2012, 11:44
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

Post autor: marek1846 »

cpt. Nemo pisze:
marek1846 pisze:
grzech1991 pisze: Bo karta plusa wpuszcza do sieci aero2...
A gdzie to napisano. To Aero2 korzysta z nadajników Plusa, a nie innych.
Nie korzysta niestety.
Aero2 korzysta wylacznie z wlasnych nadajnikow, ktore ( dla jaj ) wlasciciel ostatnio tez nazwal "Plus"
Ale to karty prawdziwego Plusa korzystaja z nadajnikow tak swoich jak i aero2 a nie odwrotnie.
"Aero2 jest hurtowym operatorem telekomunikacyjnym" i to chyba zrozumiałe, że nie jest dostawcą usług indywidualnych. BDI jest ceną którą musi zapłacić za to. Z punktu widzenia użytkownika nie ma znaczenia, czy kot jest biały czy czarny, ważne by dobrze łapał myszy. W tym przypadku, ważne żeby wiedzieć jaki jest sygnał Plusa, gdy karta nie loguje się jako Aero2, a może jako Plus Aero2 (Roaming). Dlatego napisałem, że wg. mnie nie ma sensu sprawdzanie sygnału innych operatorów, za pomocą tego samego modemu a różnych kart.
Oczywiście prościej jest sprawdzić zasięg [undefined=undefined]http://mapa.btsearch.pl/ ale nie każdy lubi.
hanysek81
Początkujący forumowicz
Posty: 17
Rejestracja: 10 lut 2012, 14:43
Lokalizacja: Czyżowice
Kontakt:

Post autor: hanysek81 »

grzech1991 pisze: Może spróbuj wymusić WCDMA 900MHz
Wymusiłem już dawno, później miałem spokój.
Jak wcześniej pisałem zasięg miałem zawsze 16-24%.
Po "wchłonięciu" przez Plusa jest ewidentny problem.
Ostatnio co mnie zdziwiło, miałem przez kilka dni nawet 39% - mierzone TNI.
Zawsze łączę się z tym samym nadajnikiem w Wodzisławiu Śląskim.
Od piątku wieczora mam zasięg 6%, 9%, maksymalnie 12%, a przeważnie 0!
Nie mam pojęcia co może mieć wpływ na ten stan.
grzech1991
Stały bywalec
Posty: 289
Rejestracja: 05 mar 2012, 12:52
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

Post autor: grzech1991 »

Obciążenie sieci, jeśli router jest w tym samym miejscu.
Obrazek Obrazek
hanysek81
Początkujący forumowicz
Posty: 17
Rejestracja: 10 lut 2012, 14:43
Lokalizacja: Czyżowice
Kontakt:

Post autor: hanysek81 »

Obciążenie sieci w tym wypadku bym wykluczył, ponieważ przy obciążeniu sieci byłby zasięg, tylko modem by się nie zalogował do niej.
Wysłałem we wtorek e-mail do BOK o BTS w Wodzisławiu Śląskim, nie odpisali, ale od czwartku rana znowu OK ;)
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post