Uszkodzona Antena??

Polecane modemy i routery do Aero2. Używanie smartfonów i tabletów z Aero2. Sterowniki, opinie, problemy techniczne, porady.
aero
Stały bywalec
Posty: 409
Rejestracja: 11 sty 2012, 10:19
Lokalizacja: Internet
Kontakt:

Post autor: aero »

To starą metodą robiona, powinna być taka płytka, ale nie martw się, ja też jej nie miałem i działała. :)
Ostatnio zmieniony 03 gru 2012, 18:02 przez aero, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Aguero
Często tu zagląda
Posty: 41
Rejestracja: 06 lis 2012, 09:43
Lokalizacja: Baranów
Kontakt:

Post autor: Aguero »

Kurcze same mam problemy :( z antena, net topinfo nie wykrywa mi modemu i nic nie moge sprawdzic jaki sygnał =/ zaczynam załować ze zainwestowałem w Aero 230 zł w plecy :(
aero
Stały bywalec
Posty: 409
Rejestracja: 11 sty 2012, 10:19
Lokalizacja: Internet
Kontakt:

Post autor: aero »

Nie wykrywa bo:
a). Są włączone inne programy do łączenia Mobile Partner, Play Online lub inne blokujące port.
b). Nie wybrany lub zle port komunikacji AT w TNI.

Pozaznaczaj tam te opcje z wyświetl zasięg, nadajnik, BTS itp już nie pamietam jakie.
Ostatnio zmieniony 03 gru 2012, 19:23 przez aero, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Aguero
Często tu zagląda
Posty: 41
Rejestracja: 06 lis 2012, 09:43
Lokalizacja: Baranów
Kontakt:

Post autor: Aguero »

Dowiedziałem się ze kabel H155

Ja tak sobie myśle ze moze wejscie od modemu jest uszkodzone. Modem jest nowy mam go 5 dni i wkladałem ze 4 razy zawsze delikatnie
aero
Stały bywalec
Posty: 409
Rejestracja: 11 sty 2012, 10:19
Lokalizacja: Internet
Kontakt:

Post autor: aero »

Kabel też miałem taki sam.

Jak wejście jest całe i się nie rusza, to nic nie zrobisz, w twoim punkcie nie ma zasięgu.

Antena nie wyczaruje Ci zasięgu, ona tylko przenosi zysk sygnału dBm do modemu, gdy takowy dolatuje.
Awatar użytkownika
Aguero
Często tu zagląda
Posty: 41
Rejestracja: 06 lis 2012, 09:43
Lokalizacja: Baranów
Kontakt:

Post autor: Aguero »

Witam jednak dziś sprawdziłem kabel:

SMATEC RF 5
50 Ω LOW LOSS MADE IN GERMANY
1.35L/3.6

Byłem z telefonem Nokia C5 z włożoną karta Aero2 miałem internet. Zaczynam myslec ze poprostu nadajnik który wysyła sygnal nie nadaje na tej częstotliwości co moja antena :(

http://s6.ifotos.pl/img/aero2png_xerahaw.png
Ostatnio zmieniony 04 gru 2012, 13:59 przez aero, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Aguero
Często tu zagląda
Posty: 41
Rejestracja: 06 lis 2012, 09:43
Lokalizacja: Baranów
Kontakt:

Post autor: Aguero »

A to kabel który goscio mi policzył dodatkowo do anteny 15zł myslałem ze bedzie nowy a dostałem zaizolowany dzis go odizolowałem i okazało sie ze koncówki sa z dwóch innych konektorów widać bo kolorze kabla


http://s6.ifotos.pl/img/201212047_xerqenh.jpg


Możecie mi polecic jakis konektor Crc9 do H e3131 hilink i do tego Koncówka FME bo do wymiany

mój kabel od anteny SMATEC RF 5 (50 Ω) z koncówka FME
aero
Stały bywalec
Posty: 409
Rejestracja: 11 sty 2012, 10:19
Lokalizacja: Internet
Kontakt:

Post autor: aero »

Będzie dobry.
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post