Najtańszy modem usb do aero2

Polecane modemy i routery do Aero2. Używanie smartfonów i tabletów z Aero2. Sterowniki, opinie, problemy techniczne, porady.
airlive
Często tu zagląda
Posty: 46
Rejestracja: 28 wrz 2011, 17:10
Lokalizacja: Kielce
Kontakt:

Post autor: airlive »

Jeśli bierzemy bez zobowiązania miesięcznego, to za modem zapłacimy 3 zł raczej... ;)
Aha, koszt za 100 kilobitów, to 0.01 zł, zgodnie z linkiem, tak? Dobrze mówię?
Ostatnio zmieniony 14 paź 2011, 13:45 przez airlive, łącznie zmieniany 1 raz.
Nokia 5800 XM | Sierra Wireless AirCard USB 307 | Huawei E3131-s2 + Asus RT-N10U (tomato by Shibby)
Piotr(TM)
Początkujący forumowicz
Posty: 6
Rejestracja: 03 paź 2011, 23:03
Lokalizacja: Gliwice
Kontakt:

Post autor: Piotr(TM) »

Sorry podrożało nie zauważyłem :-))) . Koszt 100KB to owszem 0,01 zł., ale przy każdym doładowaniu jest bonus tj za od 5 zł. 150MB do 100 zł. 6GB, za 50 zł. dostaniemy 2,2 GB Bonusa i 50 zł. do wykorzystania na rozmowy albo przesył danych i wtedy te 50 zł. dla danych jest taryfikowane 0,01 zł za 100KB. Zwykła oferta OFnK jest jeszcze bardziej korzystna bonus internetowy i konto są teraz ważne dwa lata. Wady orange to przede wszystkim kompresja obrazów na stronach www, póki co nie można tego wyłączyć.
Marcin117
Początkujący forumowicz
Posty: 1
Rejestracja: 26 lis 2011, 21:10
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Marcin117 »

A ja się zapytam tak:
Jaki jest obecnie najtańszy modem USB spełniający wymóg HSPA class 10?
Kilka moich propozycji:
Play Online z Kartą 1 GB i modem 4G Huawei E-353U-2 (Groupon)
http://www.groupon.pl/oferty/cala-polska/p4-shopping/1712165/.mbCLu7
Vodafone K3805-z
http://allegro.pl/listing.php/search?string=K3805-Z&category=77766
Ostatnio zmieniony 26 lis 2011, 21:32 przez Marcin117, łącznie zmieniany 1 raz.
jakubd
Stały bywalec
Posty: 490
Rejestracja: 08 lip 2011, 17:31
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: jakubd »

Paweł, jeżeli już publikujesz i reklamujesz konta dbNet24 w celu zarabiania poprzez system partnerski to zrób to porządnie i opisz wszystkie najważniejsze warunki (co to znaczy utrzymać konto przez 12 miesięcy, ile masz czasu na wrzucenie 1500 PLN na konto - z najbardziej podstawowych podstaw) oraz przynajmniej orientacyjny czas oczekiwania (modemy z tej edycji będą wydawane w lutym-marcu, a na kartę Aero2 także się czeka).
Wszystkie istotne informacje z tej, trzeciej edycji promocji można znaleźć tutaj:
http://jdtech.pl/2011/12/darmowy-internet-%E2%80%93-darmowy-modem-%E2%80%93-darmowe-konto-iii.html
Przy okazji nie przymuszam nikogo do korzystania z systemu, dzięki któremu można wspomóc blog prowizją i jasno wskazuję możliwość pominięcia tego systemu, jeżeli z jakiegoś powodu uznaje, że blog nie jest wart dofinansowania.

Jednak muszę powiedzieć, że pomysł z wideo jest ciekawy, choć można by pokazać w te 3 minuty znacznie więcej - a na pewno opisać choćby w skrócie o co chodzi z Aero2.

Wracając już do normalnych zakupów modemów:
Oferta grupona oczywiście dawno się zakończyła, natomiast Vodafone K3805-Z zakupiłem i muszę powiedzieć, że o ile spełnia on wszystkie wymagania, to jest po prostu.... trudny w uruchomieniu. Łagodnie mówiąc trudny, bo dla przeciętnego zjadacze modemów może być nie do przejścia.
Szymon_Zy
Początkujący forumowicz
Posty: 13
Rejestracja: 07 paź 2011, 18:25
Lokalizacja: Biała Górna
Kontakt:

Post autor: Szymon_Zy »

Masz gdzieś opis jak to zrobić? Zastanawiam się czy nie kupić rodzicielce do netbooka, skonfigurować mogę ale czy każdorazowe uruchomienie nie wymaga np. stania 3 minuty na lewej nodze, 4x pociągnięcia za nos, potem dwóch fikołków przód, trzech w tył i okrzyku GO GO GO!
Czy stack 3g sam go obsłuży czy trzeba korzystać np. z top_netinfo etc.
jakubd
Stały bywalec
Posty: 490
Rejestracja: 08 lip 2011, 17:31
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: jakubd »

Mam ten modem od 3 dni, ale mam za mało czasu na opracowanie procedury - na razie te które wypróbowałem są... do bani i sprawiają problemy.
Opis umieszczę tylko gdzieś na forum - na artykuł na blogu ten modem nie zasługuje :)
Ostatnio zmieniony 13 gru 2011, 11:32 przez jakubd, łącznie zmieniany 1 raz.
lll
Początkujący forumowicz
Posty: 1
Rejestracja: 01 kwie 2012, 18:13
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: lll »

Chciałem zapytać jak przystosować modem Play`a Huawei E173U do aero2
Awatar użytkownika
slan
Początkujący forumowicz
Posty: 14
Rejestracja: 12 paź 2011, 22:42
Lokalizacja: Zawiercie
Kontakt:

Post autor: slan »

lll pisze: Chciałem zapytać jak przystosować modem Play`a Huawei E173U do aero2
Rozumiem, że chodzi o u-2.
Tu masz linka do całego wątku:
http://aero2forum.pl/showthread.php?tid=71
A tutaj tutorial by jakubd [Jakub, mam nadzieję, że się nie pogniewasz :rolleyes: ]:
http://jdtech.pl/2011/10/aero2-i-huawei-e173u-2-%E2%80%93-rozwiazanie-problemu-przez-zmiane-firmware.html
Ostatnio zmieniony 02 kwie 2012, 07:31 przez slan, łącznie zmieniany 1 raz.
jakubd
Stały bywalec
Posty: 490
Rejestracja: 08 lip 2011, 17:31
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: jakubd »

slan: a dlaczego miałbym się pogniewać: przecież dokładnie po to powstała tamta informacja, żeby ją wszystkim użytkownikom Aero2 i urządzeń z Play przekazywać :)
Z tym, że ja (tak jak napisałem w artykule) nie polecam zmiany firmware, a raczej użycie tej prostszej i równie skutecznej procedury: http://jdtech.pl/2011/08/aero2-na-czym-polegaja-problemy-z-huawei-e169.html która działa nie tylko E173, ale i ze wszystkimi innymi modemami Huawei z Play.
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post