Najtańszy modem usb do aero2

Polecane modemy i routery do Aero2. Używanie smartfonów i tabletów z Aero2. Sterowniki, opinie, problemy techniczne, porady.
Awatar użytkownika
slan
Początkujący forumowicz
Posty: 14
Rejestracja: 12 paź 2011, 22:42
Lokalizacja: Zawiercie
Kontakt:

Post autor: slan »

jakubd pisze: (...)
Z tym, że ja (tak jak napisałem w artykule) nie polecam zmiany firmware, a raczej użycie tej prostszej i równie skutecznej procedury: http://jdtech.pl/2011/08/aero2-na-czym-polegaja-problemy-z-huawei-e169.html która działa nie tylko E173, ale i ze wszystkimi innymi modemami Huawei z Play.
Spoko, jakubd - Twoja metoda jest jak najbardziej OK. Ja zmianę firmware-u polecam jeszcze z innego powodu: osobiście chciałem wykorzystywać modem E173u-2 we współpracy z routerem 3G "Pentagram 6367" i zmiana firmware-u pomogła. Nie sprawdzałem tu Twojej metody, ale obawiam się, że w tym wypadku mogłaby zawieść, ponieważ, o ile dobrze pamiętam, router wogóle nie rozpoznawał modemu ze starym firmware-m (tzn. nie zapalała się w routerze dioda "3G", która jest warunkiem działania).
Poza tym: zmiana firmware-u jest przecież prosta :D
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2012, 22:33 przez slan, łącznie zmieniany 1 raz.
THEJAJO
Często tu zagląda
Posty: 39
Rejestracja: 24 lut 2012, 15:28
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Post autor: THEJAJO »

Ja odbiegne od powyzszych postow i zwroce uwage na Option Icon 505. Mozna go spokojnie nabyc za mniej niz 100 zl. a spelnia wszystkie warunki Aero2. Czekam az mi przyjdzie a kolega z powodzeniem uzywa od jakis 2 tyg.
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2012, 20:16 przez THEJAJO, łącznie zmieniany 1 raz.
Lenovo T400 | TP-LINK TL-MR3020v1 + Huawei E3131s-2
cpt. Nemo
Stały bywalec
Posty: 385
Rejestracja: 27 gru 2011, 00:14
Lokalizacja: Warszawa Bielany
Kontakt:

Post autor: cpt. Nemo »

THEJAJO pisze: Ja odbiegne od powyzszych postow i zwroce uwage na Option Icon 505. Mozna go spokojnie nabyc za mniej niz 100 zl.
Gdzie ?
http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=Option+Icon+505
aureum
Początkujący forumowicz
Posty: 3
Rejestracja: 16 wrz 2011, 22:43
Lokalizacja: szczecin
Kontakt:

Post autor: aureum »

Witam,

Poszukuje najtanszego modemudo aero 2 (takiego zeby to smigalo bezproblemowow)

MODEM USB ZTE MF190s 7.2 HSDPA czy taki modem bedzie ok? na alledrogo jest po 65 zl

http://allegro.pl/modem-usb-zte-mf190s-7-2-hsdpa-gratis-fvat23-i2267502544.html

Modem bedzie podlaczony pod desktopa z XP... Ktos moze uzywal taki modem? zna lepsze w niskie cenie?

Pozdrawiam!
Tomek
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2012, 16:30 przez aero, łącznie zmieniany 1 raz.
jakubd
Stały bywalec
Posty: 490
Rejestracja: 08 lip 2011, 17:31
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: jakubd »

Według mnie ten modem jest niezgodny.
Jeżeli nie zależy ci na zgodności z regulaminem, to szukaj raczej E169/k3520, E173u-2 i unikaj wynalazków oraz niepewnych modemów.
Ostatnio zmieniony 21 lut 2014, 21:59 przez spinecki, łącznie zmieniany 1 raz.
krzysztof
Początkujący forumowicz
Posty: 13
Rejestracja: 18 sie 2012, 13:15
Lokalizacja: kujpom
Kontakt:

Post autor: krzysztof »

Witam
Jaki jest obecnie najtańszy modem pod USB z pełna zgodnością (kat 10). Windows 7 starter.

Czy ten wystarczy Modem ZTE MF195 albo ten ZTE MF669 jaka jes miedzy nimi różnica który lepszy?
Ostatnio zmieniony 09 paź 2012, 14:10 przez krzysztof, łącznie zmieniany 1 raz.
emer
Początkujący forumowicz
Posty: 8
Rejestracja: 27 mar 2013, 13:29
Lokalizacja: Kęty
Kontakt:

Post autor: emer »

Panowie - troszke topic zestarzał się .... Czy cos zmieniło się w kwestii fajnego, niedrogiego i w miare przyszłościowego modemu dla Aero2 na USB ?
Czy E3131 jest ciągle dobrym wyborem cena/jakość/stabilność/czułość/support ?
Czy podobnej cenie, czyli 100-150 PLZ jest cos lepszego godnego wzięcia pod uwagę ?
Mam niewysokie wymagania, bez jakiś potrzeb routerowych - po prostu włożyć w laptop/komp i używać.
Co z tą wersją Hi-link - rozumiem że to cos co pozwala konfiguracje przez przegladarke ? I tylko tyle ? Lepiej z Hi-link czy bez ?
Może ktos cos podrzuci, jakis link, może PW gdyby były jakies ograniczenia na forum ... :)

za wszelkie informacje - dzięki
Lukas
Początkujący forumowicz
Posty: 20
Rejestracja: 09 gru 2012, 23:25
Lokalizacja: Cegielnia lubelskie
Kontakt:

Post autor: Lukas »

Czy E169 daje działa ze działa z aero2 i nie ma z nim żadnych problemów? Bo są na allegro dość tanio używane te modemy. Ps czy E169 ma gniazdo anteny?

Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
Awatar użytkownika
spag
Stały bywalec
Posty: 307
Rejestracja: 15 lis 2011, 00:19
Lokalizacja: GdziesWuk
Kontakt:

Post autor: spag »

Jak z o2 to ma tylko taki miałem, jak z 3 to nie ma ale to wersja e169g niezgodna

Wysyłane z mojego GT-I9305 za pomocą Tapatalk 2
emer pisze:
Co z tą wersją Hi-link - rozumiem że to cos co pozwala konfiguracje przez przegladarke ? I tylko tyle ? Lepiej z Hi-link czy bez ?
za wszelkie informacje - dzięki
Zobacz tu http://www.pokazywarka.pl/e3131aero
Tak wygląda interfejs hilink

Wysyłane z mojego GT-I9305 za pomocą Tapatalk 2
Ostatnio zmieniony 27 mar 2013, 17:37 przez spag, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post