Huawei e3131 HiLink czy Play

Polecane modemy i routery do Aero2. Używanie smartfonów i tabletów z Aero2. Sterowniki, opinie, problemy techniczne, porady.
Maciey
Początkujący forumowicz
Posty: 3
Rejestracja: 31 sty 2013, 11:44
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Maciey »

Witam,
Zakupilem na tej aukcji (przepraszam, to nie reklama): aukcja Allegro E3131 w wersji Hi-Link. Zalezalo mi konkretnie na tej, bo modem mial byc dla mojej lubej, ktora czasem jezdzi na weekend do rodzicow, gdzie Internetu brak, stad wersja jak najbardziej user friendly. W teorii. Bo w praktyce nie moge sie polaczyc z Areo2.
Mam do niego taka mala antenke z teoretycznym zyskiem 2db, ale polaczenia nie moge nadal nawiazac. Oczywiscie zaznaczylem roaming i apn darmowy, ale nadal nic. Mieszkam w Warszawie, Kabaty. (tu, w samym srodku mapy)
Cos mi gdzies przed oczami przeszlo na forach o odblokowywaniu 900MHz. Czy w tym moze tkwic problem? Dodam ze karte mam nowa (tzn. chyba ta druga).
Poza tym w polu z ustawieniami nie wyswietla mi numeru karty (tak jak by jej nie widzialo), ale reaguje na PIN. Pomozecie zoltodziobowi?

BTW: Pierwszy post, wiec niewychowaniec i cham ze mnie ze nie rozpoczalem od przywitania sie, takze zrobie to konczac- Pozdrawiam Wszystkich Forumowiczow!

Pozdrawiam,
Maciey
grzech1991
Stały bywalec
Posty: 289
Rejestracja: 05 mar 2012, 12:52
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

Post autor: grzech1991 »

Powinieneś się bez problemu łączyć, spróbuj użyć przedłużki USB.
Obrazek Obrazek
cpt. Nemo
Stały bywalec
Posty: 385
Rejestracja: 27 gru 2011, 00:14
Lokalizacja: Warszawa Bielany
Kontakt:

Post autor: cpt. Nemo »

Maciey pisze: Cos mi gdzies przed oczami przeszlo na forach o odblokowywaniu 900MHz. Czy w tym moze tkwic problem?
http://jdtech.pl/2011/08/aero2-na-czym-polegaja-problemy-z-huawei-e169.html
Wprawdzie Konstytucja gwarantuje wolność wypowiedzi, ale nie gwarantuje wolności po wypowiedzi...
pawelarc
Często tu zagląda
Posty: 162
Rejestracja: 22 lis 2011, 10:42
Lokalizacja: Mława
Kontakt:

Post autor: pawelarc »

a jak wygląda reakcja na pin?

pzdr
pawelarc

wysłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2
cpt. Nemo
Stały bywalec
Posty: 385
Rejestracja: 27 gru 2011, 00:14
Lokalizacja: Warszawa Bielany
Kontakt:

Post autor: cpt. Nemo »

pawelarc pisze: a jak wygląda reakcja na pin?
Nijak ma nie wygladac, pytanie o PIN trzeba wylaczyc.
Wprawdzie Konstytucja gwarantuje wolność wypowiedzi, ale nie gwarantuje wolności po wypowiedzi...
Maciey
Początkujący forumowicz
Posty: 3
Rejestracja: 31 sty 2013, 11:44
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Maciey »

PIN przyjmuje, chcial sie wylaczyc, przedluzacz USB nie pomogl. Komputer stacjonarny, na porzadnej plycie glownej, pod kontrola WIN7, nie ma problemu z zasilaniem urzadzen USB. chcialbym wiedziec po prostu czy sprzet nie halo, czy ja cos zle robie a w zwiazku z tym co z tym robic bo nie wiem czy reklamowac czy nie?
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
cpt. Nemo
Stały bywalec
Posty: 385
Rejestracja: 27 gru 2011, 00:14
Lokalizacja: Warszawa Bielany
Kontakt:

Post autor: cpt. Nemo »

A dla czego network type - Automatic ?
Tak raczej nie zadziala.
Wprawdzie Konstytucja gwarantuje wolność wypowiedzi, ale nie gwarantuje wolności po wypowiedzi...
Maciey
Początkujący forumowicz
Posty: 3
Rejestracja: 31 sty 2013, 11:44
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Maciey »

bo mam do wyboru 2g i 3g. ponoc mialem zostawic na auto.

BTW: dziekuje za wszytskie odpowiedzi, naprawde!
Ostatnio zmieniony 03 lut 2013, 00:38 przez Maciey, łącznie zmieniany 1 raz.
cpt. Nemo
Stały bywalec
Posty: 385
Rejestracja: 27 gru 2011, 00:14
Lokalizacja: Warszawa Bielany
Kontakt:

Post autor: cpt. Nemo »

Zostaw tylko 3g, bo na 2g aero2 i tak nie dziala, za to modem bedzie sie mylil.
Ostatnio zmieniony 03 lut 2013, 01:54 przez cpt. Nemo, łącznie zmieniany 1 raz.
Wprawdzie Konstytucja gwarantuje wolność wypowiedzi, ale nie gwarantuje wolności po wypowiedzi...
bajza
Początkujący forumowicz
Posty: 1
Rejestracja: 09 mar 2013, 13:59
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: bajza »

Witam
To i ja się dołączę do wątku.
Szczerze powiedziawszy to sama już zgłupiałam. Mam problem i proszę o pomoc;
posiadam Huawei E 3131 z sieci Play i kartę Aero2. Kiedy włożyłam kartę do modemu ustawiłam tylko profil do Aero2 i działał bez problemu, bez żadnych ustawień. Działał tydzień i nagle przestał. Obecnie nie widzi sieci w Aero2 w ogóle. Próbowałam ustawić przez top - nat.. i niby jest ok ale nie jest. Wyskakuje, że jest jakiś błąd "..dial-up nr 720.... " Co dziwne gdy profil Play Online ustawiony jest na Aero2 nie ma zakładki " sieci" . Nie wiem czy to coś się mi popsuło czy z czym tu jest problem. Dodam, że mam też modem E 169 i też nie mogę go uruchomić .
Proszę o pomoc :)
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post