Chcesz wiedzieć czy Aero2 będzie działać u ciebie lub dlaczego nie działa? Napisz

Wszystko na temat sieci Aero2 i usługi bezpłatnego dostępu do internetu BDI. Zasięg, wiadomości, problemy, informacje techniczne, różne pytania. Jak działa BDI, do kiedy będzie działał bezpłatny internet, jak uzyskać kartę, konfiguracja, opinie, testy, problemy techniczne.
lesiu681
Początkujący forumowicz
Posty: 2
Rejestracja: 17 mar 2014, 14:25
Lokalizacja: Pawłowice śl.
Kontakt:

Post autor: lesiu681 »

Witam, ma ktoś wiedzę o dostępności Aero2 w Ustroniu woj. śląskie, ul. sportowa.
Mam tam kemping i za cholerę nie mogę łapnąć sygnału. Niby wszystkie kreski są ale wyskakuje "połączenie ograniczone". Korzystam z zestawu Wifi Partner". Pozdrawiam i dzięki.
Ostatnio zmieniony 06 cze 2014, 18:35 przez lesiu681, łącznie zmieniany 1 raz.
Alex
Początkujący forumowicz
Posty: 18
Rejestracja: 07 mar 2014, 13:56
Lokalizacja: Września
Kontakt:

Post autor: Alex »

Witam.
Wybieram się do Gubina (Lubuskie). Wie ktoś, czy działa tam już Aero2?
Pozdrawiam
Milek
Stały bywalec
Posty: 276
Rejestracja: 05 sty 2014, 20:55
Lokalizacja: Wieleń
Kontakt:

Post autor: Milek »

Alex pisze: Witam.
Wybieram się do Gubina (Lubuskie). Wie ktoś, czy działa tam już Aero2?
Pozdrawiam
Hej , powiem tak pół na pół, według UKE pozwolenie radiowe jest , ale to nie oznacza że nadajnik będzie działać.
Ostatnio zmieniony 25 sie 2014, 16:09 przez Milek, łącznie zmieniany 1 raz.
Pomogłem? Daj +
beherit
Początkujący forumowicz
Posty: 2
Rejestracja: 03 gru 2014, 07:48
Lokalizacja: Puławy
Kontakt:

Post autor: beherit »

- Puławy i okolice (w.lubelskie)

Witajcie, mam problem z aero od wczoraj, brak sieci, brak połączenia, tylko połączenie alarmowe, zasięg pokazuje a sieć aero niedostępna. Użytkuje aero od lutego 2014 ciągle na jednym i tym samym urządzeniu. Ustawiłem dzisiaj wszystko od nowa, cała konfiguracja, zamieniłem karty sim na odwrót bo mam duala i nic. BOK niestety napisał "Pana karta SIM BDI jest aktywna i powinna działać prawidłowo." - no ale nie działa. I piszę mi Pani całą instrukcję jak skonfigurować. Może wy mi pomożecie? Czyżby to był sposób na to by korzystać jednak przymusowo z pakietów płatnych, które aero dopiero wprowadziło? Pzdr

Screeny z ustawień i konfiguracji Aero 2

1. Ustawienia przy ręcznym wyborze sieci Aero2
2. Ustawienia przy automatycznym wyborze sieci.

dodane 03.12.2014 godz. 10:49
Temat chyba już nie akuktalny na tą chwilę. Właśnie dzwonili do mnie z Aero2 i mam odesłać kartę do sprawdzenia. Prawdopodobnie wina leży po ich stronie i przyślą mi nową. Okaże się za kilka dni, napiszę co i jak wyszło. Pzdr
Ostatnio zmieniony 03 gru 2014, 10:50 przez beherit, łącznie zmieniany 1 raz.
espresso
Początkujący forumowicz
Posty: 2
Rejestracja: 03 gru 2014, 11:07
Lokalizacja: kurów
Kontakt:

Post autor: espresso »

Witam, ja też z okolicy Puław i u mnie też nie działa areo2 od wczoraj na komputerze - no coverage :(
konkretnie Kurów - dałoby radę sprawdzić czemu ?
Ostatnio zmieniony 03 gru 2014, 11:15 przez espresso, łącznie zmieniany 1 raz.
beherit
Początkujący forumowicz
Posty: 2
Rejestracja: 03 gru 2014, 07:48
Lokalizacja: Puławy
Kontakt:

Post autor: beherit »

espresso pisze: Witam, ja też z okolicy Puław i u mnie też nie działa areo2 od wczoraj na komputerze - no coverage :(
konkretnie Kurów - dałoby radę sprawdzić czemu ?
Witaj, jeżeli masz podobną sytuację i wszystko ustawione prawidłowo to raczej jest wina Aero. Ja do nich dzisiaj odsyłam kartę a tobie polecam napisać do BOK w tej sprawie. Pzdr
kolo230
Początkujący forumowicz
Posty: 1
Rejestracja: 03 gru 2014, 15:20
Lokalizacja: Puławy
Kontakt:

Post autor: kolo230 »

Witam, mi także aero przestało działać w Puławach, raczej wina Aero, jak będę miał czas to napiszę do BOK, w niedzielę sprawdzę w innej miejscowości czy na pewno karta działa dobrze.
dizzy126
Początkujący forumowicz
Posty: 1
Rejestracja: 03 gru 2014, 22:37
Lokalizacja: Puławy
Kontakt:

Post autor: dizzy126 »

Mam ten sam problem co poprzednicy, jestem z Puław i nie odbiera od około 23:20 1.12.2014.
Jak jechałem dzień później do Lublina to w Lublinie działało bez zarzutu wiec to nie może być problem naszych kart.
MatiX5
Początkujący forumowicz
Posty: 2
Rejestracja: 03 gru 2014, 23:08
Lokalizacja: Puławy
Kontakt:

Post autor: MatiX5 »

Witam!

Również potwierdzam, iż w Puławach nie działa internet Aero2 - sprawdzałem nawet na 2 kartach i 3 urządzeniach - i wszędzie jest to samo - albo uda mi się połączyć z siecią na jakieś 5 sekund, albo po prostu od razu urządzenie informuje, że sieć nie jest dostępna, a 1.12.2014 wszystko chodziło jeszcze bez najmniejszych problemów.

Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 05 gru 2014, 00:47 przez MatiX5, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post