Chcesz wiedzieć czy Aero2 będzie działać u ciebie lub dlaczego nie działa? Napisz

Wszystko na temat sieci Aero2 i usługi bezpłatnego dostępu do internetu BDI. Zasięg, wiadomości, problemy, informacje techniczne, różne pytania. Jak działa BDI, do kiedy będzie działał bezpłatny internet, jak uzyskać kartę, konfiguracja, opinie, testy, problemy techniczne.
Adam47a
Początkujący forumowicz
Posty: 9
Rejestracja: 26 wrz 2013, 16:50
Lokalizacja: Klikuszowa
Kontakt:

Post autor: Adam47a »

fajny06 polecam antenę ATK-10 i huawei e3131. W mojej lokalizacji jest nadajnik z aero2 odległy 2 km i nie mam zasięgu na nim a łapię dobry zasięg na nadajniku z Maruszyny, który jest odległy 12 km od mojego domu.
scad
Początkujący forumowicz
Posty: 1
Rejestracja: 08 lis 2013, 14:43
Lokalizacja: Lublin
Kontakt:

Post autor: scad »

ManaT pisze: 64-100 Leszno
ul.Kmicica
Wielkopolska

Modem HUAWEI 1752 od Orange (simlock zdjęty)
Mobile Partner - tryb rejestracji - z Plusa widoczny tylko operator PLUS(2G) inne sieci (2G) (3G)

AERO2 nie działa :(
Nie wszystkie 1752 działają z areo2 (niestety )
matik186
Początkujący forumowicz
Posty: 1
Rejestracja: 16 lis 2013, 20:53
Lokalizacja: Leszno
Kontakt:

Post autor: matik186 »

Witam, chciałbym wiedziec czy bedzie u mnie działał internet

- wieś: Lubonia [polecam wpisać w mapy google Krzemieniewo, Lubonia]
- Województwo (wielkopolskie)

Pozdrawiam.
arash99
Początkujący forumowicz
Posty: 3
Rejestracja: 21 lis 2013, 12:55
Lokalizacja: Łuków
Kontakt:

Post autor: arash99 »

Witam,
Mieszkam w Łukowie(woj lubelskie) na Ulicy Łapiguz.
Do nadajnika na Ulicy Zbożowa2 mam w linii prostej jakieś 300m (otwarty teren) a zasięg to jakieś 15-20%.
Był taki moment w wakacje, chyba zaraz po uruchomieniu nadajnika, że przez tydzień czasu, zasięg był na poziomie 98-99%.

Piszę dlatego ponieważ korzystanie z internetu jest bardzooo uciążliwe, bardzo często zrywa połączenie po czym nie wykrywa w ogóle sieci.
Ostatnio zmieniony 21 lis 2013, 13:07 przez arash99, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
denox
Często tu zagląda
Posty: 236
Rejestracja: 02 paź 2013, 08:17
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Kontakt:

Post autor: denox »

możliwe ze robi się "tłok" w sieci i sporo osób korzysta z a2 w jednym momencie.
Polecam antenę zewnętrzną ATK-10.

Lub na początek wypróbuj w różnych miejscach w domu, może będzie lepiej lub jeśli masz router to przestawić w inne miejsce :)
:D POMOC = LIKE :D
upupaepops
Początkujący forumowicz
Posty: 1
Rejestracja: 26 lis 2013, 23:09
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Post autor: upupaepops »

Hejka!!

Małe pytanie techniczne do bardziej zorientowanych...

Korzystam z Aero od niemal roku...ogólnie wszystko OK, problem pojawia sie od czasu do czasu, kiedy modem łączy się bez problemu z siecią, zasięg BDB, tyle, że nie chce ciągnąć danych. Modem nie chce brac danych...po czym po jakimś czasie zaczyna pobierać i wsio jest OK...

MOże jakies pomysły o co chodzi? Czy to zwykły tłok na łączach...?

Modem Huawei E3131
Wrocław
Ul. Kunickiego


Pozdrawiam!!
Awatar użytkownika
denox
Często tu zagląda
Posty: 236
Rejestracja: 02 paź 2013, 08:17
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Kontakt:

Post autor: denox »

może jest to spowodowane zbytnio obciążoną siecią A2.
Może spróbuj wymusić programem TNI pasmo 900mhz, o tym było sporo na forum... powinno coś pomóc.
:D POMOC = LIKE :D
arash99
Początkujący forumowicz
Posty: 3
Rejestracja: 21 lis 2013, 12:55
Lokalizacja: Łuków
Kontakt:

Post autor: arash99 »

arash99 pisze: Witam,
Mieszkam w Łukowie(woj lubelskie) na Ulicy Łapiguz.
Do nadajnika na Ulicy Zbożowa2 mam w linii prostej jakieś 300m (otwarty teren) a zasięg to jakieś 15-20%.
Był taki moment w wakacje, chyba zaraz po uruchomieniu nadajnika, że przez tydzień czasu, zasięg był na poziomie 98-99%.

Piszę dlatego ponieważ korzystanie z internetu jest bardzooo uciążliwe, bardzo często zrywa połączenie po czym nie wykrywa w ogóle sieci.
W niecały tydzień po tym jak napisałem tą wiadomość na forum, problem został rozwiązany :)
Na ten moment zasięg rzędu 95-98%. Dzięki za internwencję
Awatar użytkownika
denox
Często tu zagląda
Posty: 236
Rejestracja: 02 paź 2013, 08:17
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Kontakt:

Post autor: denox »

bardzo nas to cieszy :)
w razie pytań problemów zapraszamy do nas :)
:D POMOC = LIKE :D
Awatar użytkownika
denox
Często tu zagląda
Posty: 236
Rejestracja: 02 paź 2013, 08:17
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Kontakt:

Post autor: denox »

koko pisze: Witam serdecznie. Byłem dzisiaj tzn.04.12.2013 w Ełku i potwierdzam działanie sieci Aero2. Test był wykonany na trasie Grajewo – Ełk ,informacja dla mieszkańców miejscowości Prostki ,Aero2 również działa bez żadnego problemu. Wracając do Ełku test przeprowadziłem od samego wjazdu od strony Grajewa , docelowo zatrzymałem się na ulicy Armi Krajowej, sygnał w aucie jak i w budynku znakomity, Internet działa stabilnie ,oczywiście mój telefon działał bez problemu (Samsung Omnia.2)ale jak wiemy każde urządzenie ma inną czułość wiec inne telefony czy modemy mogą troszkę odbiegać od moich pomiarów. Możliwe że na krańcach miasta sygnał będzie słabszy ale działać powinno.(Nowa Wieś Ełcka również ma zasięg) Życzę samych dobrych łączności. Pozdrawiam
:D POMOC = LIKE :D
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post