Chcesz wiedzieć czy Aero2 będzie działać u ciebie lub dlaczego nie działa? Napisz

Wszystko na temat sieci Aero2 i usługi bezpłatnego dostępu do internetu BDI. Zasięg, wiadomości, problemy, informacje techniczne, różne pytania. Jak działa BDI, do kiedy będzie działał bezpłatny internet, jak uzyskać kartę, konfiguracja, opinie, testy, problemy techniczne.
Awatar użytkownika
denox
Często tu zagląda
Posty: 236
Rejestracja: 02 paź 2013, 08:17
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Kontakt:

Post autor: denox »

możesz sobie sam sprawdzić na mapach BTS'ów gdzie znajdują się jakie nadajniki :) i na stronie aero2 jest także mapa zasięgu :)
:D POMOC = LIKE :D
Awatar użytkownika
spag
Stały bywalec
Posty: 307
Rejestracja: 15 lis 2011, 00:19
Lokalizacja: GdziesWuk
Kontakt:

Post autor: spag »

gabry1234 pisze:

Dzięki liczę na to że się nie mylisz bo właśnie będę zamawiał aero : :)
Stary ja wiem ze kryzys etc ale nie przesadzaj 27pln z tego 20 do zwrotu to chyba nie sa jakies pieniądze ktore doprowadza do bankructwa. Wysylaj zamawiaj jak ci nie będzie działać w domu to zawsze mozesz używać poza domem w podróży. Czasem sie dziwie ze ludzie podchodzą z rezerwa ale coz za darmo. ... niemożliwe nie w Polsce. A jednak mozna. To tak na marginesie

從我的 用 Galaxy Note II LTE 發送
sawes05
Początkujący forumowicz
Posty: 5
Rejestracja: 27 sty 2014, 10:29
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sawes05 »

A czy będzie działać w rogóźnie k. Łęcznej, woj. Lubelskie. Jeżdżę tam nad jezioro i przydałby się Internet :)
Ostatnio zmieniony 28 sty 2014, 09:56 przez sawes05, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
denox
Często tu zagląda
Posty: 236
Rejestracja: 02 paź 2013, 08:17
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Kontakt:

Post autor: denox »

w okolicy łęcznej nie ma nadajnika Aero2 ale jest nadajnik plusa. więc powinno działać.
:D POMOC = LIKE :D
Awatar użytkownika
spag
Stały bywalec
Posty: 307
Rejestracja: 15 lis 2011, 00:19
Lokalizacja: GdziesWuk
Kontakt:

Post autor: spag »

denox pisze: w okolicy łęcznej nie ma nadajnika Aero2 ale jest nadajnik plusa. więc powinno działać.
Jakim sposobem ma się karta aero zalogować do nadajnika nie-aero?

從我的 用 Galaxy Note II LTE 發送
Awatar użytkownika
denox
Często tu zagląda
Posty: 236
Rejestracja: 02 paź 2013, 08:17
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Kontakt:

Post autor: denox »

po przez roaming. do nadajnika plusa .....
:D POMOC = LIKE :D
Awatar użytkownika
spag
Stały bywalec
Posty: 307
Rejestracja: 15 lis 2011, 00:19
Lokalizacja: GdziesWuk
Kontakt:

Post autor: spag »

A skąd ma plus nadajniki umts900? Jak koncesję ma na umts2100

從我的 用 Galaxy Note II LTE 發送
jakubd
Stały bywalec
Posty: 490
Rejestracja: 08 lip 2011, 17:31
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: jakubd »

No to może powtórzymy wszem i wobec:
Karty Aero2 działają TYLKO na stacjach bazowych Aero2, a więc tych na UMTS 900 MHz.
Inną sprawą jest, że stacje bazowe Aero2 nadają, że są nadajnikami Plusa, ale to tylko one wpuszczają karty BDI - efektywnie w roamingu Plusa.
DLATEGO właśnie wymuszenie UMTS 900 MHz, o ile możliwe, ułatwia zalogowanie się do sieci w niektórych lokalizacjach. I dlatego w tych lokalizacjach niektóre modemy odmawiają współpracy.
Jezu0
Początkujący forumowicz
Posty: 3
Rejestracja: 30 sty 2014, 16:40
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Jezu0 »

Cześć
Otrzymałem karę aero2 i po włożeniu do telefonu nie mam zasięgo.
Telefon kartę sim widzi, ale nie może zalogować sie do żadnej sieci.
Gdy wyszukuje ręcznie sieci widzę Aero22G, Aero23G, polsat (forbidden), itd
Z żadną siecią nie mogę sie połączyć.
Telefon jest na Android i obsługiue 900 i 2100 MHz
Awatar użytkownika
spag
Stały bywalec
Posty: 307
Rejestracja: 15 lis 2011, 00:19
Lokalizacja: GdziesWuk
Kontakt:

Post autor: spag »

A apny i zgoda na roaming jest?

從我的 用 Galaxy Note II LTE 發送
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post