Chcesz wiedzieć czy Aero2 będzie działać u ciebie lub dlaczego nie działa? Napisz

Wszystko na temat sieci Aero2 i usługi bezpłatnego dostępu do internetu BDI. Zasięg, wiadomości, problemy, informacje techniczne, różne pytania. Jak działa BDI, do kiedy będzie działał bezpłatny internet, jak uzyskać kartę, konfiguracja, opinie, testy, problemy techniczne.
jakubd
Stały bywalec
Posty: 490
Rejestracja: 08 lip 2011, 17:31
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: jakubd »

I jaki to jest dokładnie model - lepiej to sprawdzić także przez forum.
Jezu0
Początkujący forumowicz
Posty: 3
Rejestracja: 30 sty 2014, 16:40
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Jezu0 »

APN jest, zgoda na roaming też.
Telefon to Kiano City 4.0
Awatar użytkownika
spag
Stały bywalec
Posty: 307
Rejestracja: 15 lis 2011, 00:19
Lokalizacja: GdziesWuk
Kontakt:

Post autor: spag »

Stawiam ze telefon nie ma umts900 a to aero2 3g co widzisz to plus umts2100 na szybko przejrzałem strony gdzie jest w sprzedaży i poza wzmianka na gsmmaniaku ze dziala z aero to nie bylo nigdzie cos co świadczyłoby ze dziala w umts900 bo sa magiczne opisy 2100 1900 1800 oraz umts tak ale co i jak to nie za bardzo. Moga byc tez dwa rodzaje jak to zwykle w made in china mimo ze to polski brand i firma ale sadze ze prędzej robia to pod pekinem niz warszawa

從我的 用 Galaxy Note II LTE 發送
Jezu0
Początkujący forumowicz
Posty: 3
Rejestracja: 30 sty 2014, 16:40
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Jezu0 »

No i miałeś racje, mam potwierdzenie z serwisu Kiano: "Telefon City 4.0 nie obsługuje kart Aero 2. "
Łukasz90
Początkujący forumowicz
Posty: 3
Rejestracja: 19 mar 2014, 21:53
Lokalizacja: Łopuszna
Kontakt:

Post autor: Łukasz90 »

Witam jak wygląda sprawa w okolicach Nowego Targu a dokładnie w Łopusznej ?
Milek
Stały bywalec
Posty: 276
Rejestracja: 05 sty 2014, 20:55
Lokalizacja: Wieleń
Kontakt:

Post autor: Milek »

Łukasz90 pisze: Witam jak wygląda sprawa w okolicach Nowego Targu a dokładnie w Łopusznej ?
Hej , jeżeli chodzi o twoją lokalizacje to nie jest najgorzej , masz ~8km do najbliższego BTS Aero2:
Według bazy danych BTS serach:
Obrazek
Według bazy danych UKE(pozwoleń):
Obrazek
Pomogłem? Daj +
Łukasz90
Początkujący forumowicz
Posty: 3
Rejestracja: 19 mar 2014, 21:53
Lokalizacja: Łopuszna
Kontakt:

Post autor: Łukasz90 »

Dziękuje za odpowiedź , pytam bo jest problem z sieciami komórkowymi szczególnie Plus i Orange trochę lepiej Play , w sumie najlepiej wypada T-mobile. Okolica jest bardzo górzysta i spodziewam się problemów. Internetu potrzebuje rzadko aby tylko sprawdzić FB i wiadomości e-mail , ew. wysłać jakąś . Ma ktoś doświadczenie z ta okolica ? Typu Waksmund , Ostrowsko , Harklowa itd. ?
Wuja
Początkujący forumowicz
Posty: 1
Rejestracja: 28 mar 2014, 20:37
Lokalizacja: Krotoszyn
Kontakt:

Post autor: Wuja »

Witam, mieszkam w Krotoszynie(Wielkopolska) od 2-3 dni internet albo nie dziala lub dziala bardzo wolno, zdaje sie ze rowniez siec plusa ma jakies problemy, prosze bardzo o pomoc, dziękuje i pozdrawiam
Milek
Stały bywalec
Posty: 276
Rejestracja: 05 sty 2014, 20:55
Lokalizacja: Wieleń
Kontakt:

Post autor: Milek »

Być może przeciążenie sieci , ciężko określić. Jeśli to możliwe spróbuj połączyć sie z innym BTS.
Pomogłem? Daj +
monikakanie
Początkujący forumowicz
Posty: 1
Rejestracja: 03 kwie 2014, 09:47
Lokalizacja: Lublin
Kontakt:

Post autor: monikakanie »

Witam! Mieszkam w Lublinie,ul. Organowa, czesto miewam problem z zasiegiem a od wczoraj wogole nie moge sie polaczyc:/
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post