Chcesz wiedzieć czy Aero2 będzie działać u ciebie lub dlaczego nie działa? Napisz

Wszystko na temat sieci Aero2 i usługi bezpłatnego dostępu do internetu BDI. Zasięg, wiadomości, problemy, informacje techniczne, różne pytania. Jak działa BDI, do kiedy będzie działał bezpłatny internet, jak uzyskać kartę, konfiguracja, opinie, testy, problemy techniczne.
Milek
Stały bywalec
Posty: 276
Rejestracja: 05 sty 2014, 20:55
Lokalizacja: Wieleń
Kontakt:

Post autor: Milek »

Maru oraz Zecik123 proponuje przenieść waszą rozmowę na PW bądź zrobić nowy oddzielny temat.Tutaj są posty odnośnie działania w danej lokalizacji a temacik wyszedł trochę poza skale.
Pomogłem? Daj +
niuteq79
Początkujący forumowicz
Posty: 5
Rejestracja: 25 lis 2012, 17:12
Lokalizacja: Pyrzyce
Kontakt:

Post autor: niuteq79 »

Witam chciałbym uzykać pomoc w zakresie zasięgu w mojej lokalizacji
- Rzepnowo
- Powiat Pyrzycki
- Województwo Zachodniopomorskie
- Moja lokalizacja to 53.163067, 14.834545
Zecik123
Stały bywalec
Posty: 385
Rejestracja: 20 sie 2012, 17:37
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Zecik123 »

Najbliższy maszt ok. 9,2 km - Swochowo --> https://www.mediafire.com/?14ave91w1z1za95.
(Kołowo i Stargard Szczeciński - ok. 22 km)
niuteq79
Początkujący forumowicz
Posty: 5
Rejestracja: 25 lis 2012, 17:12
Lokalizacja: Pyrzyce
Kontakt:

Post autor: niuteq79 »

no to nie ma szans na zasieg, a w m. Pyrzyce nie ma nic??
wojtass31
Początkujący forumowicz
Posty: 5
Rejestracja: 17 maja 2014, 18:43
Lokalizacja: 3city
Kontakt:

Post autor: wojtass31 »

Witam

A ja mam problem z dodaniem APN w SGS2
Zecik123
Stały bywalec
Posty: 385
Rejestracja: 20 sie 2012, 17:37
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Zecik123 »

Jak zwykle zero wiadomości jakie ustawienia wprowadziłeś.
Standardowo (rozwiązanie znalezione i potwierdzone w sieci):
Nowy apn, nazwa jaka chcesz(aero2 może być), apn 'darmowy'(bez cudzysłowa), zaznacz łączenie w roamingu, ustaw sztywno na wcdma, w opcjach sieci wybierz automatyczne wyszukiwanie.
Spróbuj.
P.S.
Telefon bez simlock'a?
Nie zapomnij o "kropie" przy Aero2.
Ostatnio zmieniony 17 maja 2014, 19:47 przez Zecik123, łącznie zmieniany 1 raz.
wojtass31
Początkujący forumowicz
Posty: 5
Rejestracja: 17 maja 2014, 18:43
Lokalizacja: 3city
Kontakt:

Post autor: wojtass31 »

Zecik123 pisze: Jak zwykle zero wiadomości jakie ustawienia wprowadziłeś.
Standardowo (rozwiązanie znalezione i potwierdzone w sieci):
Nowy apn, nazwa jaka chcesz(aero2 może być), apn 'darmowy'(bez cudzysłowa), zaznacz łączenie w roamingu, ustaw sztywno na wcdma, w opcjach sieci wybierz automatyczne wyszukiwanie.
Spróbuj.
P.S.
Telefon bez simlock'a?
Nie zapomnij o "kropie" przy Aero2.


ok zrobilem tak ale musze recznie wpisywac MCC i MNC


A u siostry na xperii dziala wszytsko a u mnie nie
Zecik123
Stały bywalec
Posty: 385
Rejestracja: 20 sie 2012, 17:37
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Zecik123 »

Poczytaj ten załącznik - https://www.mediafire.com/?a3vpktl401g3i3d
Może znajdziesz jakąś wskazówkę.
P.S.
Dane pakietowe dla połączenia Aero2 też masz ustawione?
@wojtass31
Spis czynności + wersja z obrazkami (na końcu spisu).
https://www.mediafire.com/?f1m5janxs6wqb1l
Ostatnio zmieniony 18 maja 2014, 14:37 przez Zecik123, łącznie zmieniany 1 raz.
misio1024
Początkujący forumowicz
Posty: 2
Rejestracja: 18 maja 2014, 14:18
Lokalizacja: Tarnów
Kontakt:

Post autor: misio1024 »

Proszę o pomoc w sprawdzeniu zasięgu aero w Darłowie (pomorskie).
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post