Problem z e173u-2

Polecane modemy i routery do Aero2. Używanie smartfonów i tabletów z Aero2. Sterowniki, opinie, problemy techniczne, porady.
adamoo96
Początkujący forumowicz
Posty: 6
Rejestracja: 06 mar 2013, 15:36
Lokalizacja: Radzyń Podlaski
Kontakt:

Post autor: adamoo96 »

teraz chodzi mi o e3131s-2. czy on w 100% bedzie mi dzialal? zeby bylo wszytsko dobrze. z e173u-2 juz nie mam zamiaru sie meczyc. tyle czasu poswiecilem konfiguracji i nadal nie dziala. przymierzam sie do kupna polecanego przez was e3131s-2. zamierzam jutro zamawiac z tego linku co wyzej podalem. a wiec. czy w 100% bedzie dzialal mi ten modem (e3131s-2) ten z linku
Awatar użytkownika
aerofan
Początkujący forumowicz
Posty: 22
Rejestracja: 11 maja 2012, 12:24
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Post autor: aerofan »

a to zrobiłeś?

Ustawienia w menu play: Narzędzia --> Opcje --> Sieć
Typ sieci: tylko WCDMA
Zakres: GSM900/GSM1800/WCDMA900/WCDMA2100
Prostota jest szczytem wyrafinowania. Leonardo da Vinci
adamoo96
Początkujący forumowicz
Posty: 6
Rejestracja: 06 mar 2013, 15:36
Lokalizacja: Radzyń Podlaski
Kontakt:

Post autor: adamoo96 »

tak, i nie dziala. odpowiedzie mi czy bedzie dzialal ten modem e3131s-2 co podalem wczesniej w linku. bo chce go zamawiac i nue wiem czy na pewno bedzie dobry.
Nolan
Często tu zagląda
Posty: 184
Rejestracja: 26 lut 2012, 17:17
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Nolan »

Musi działać, dlatego jest polecany. :)
aero
Stały bywalec
Posty: 409
Rejestracja: 11 sty 2012, 10:19
Lokalizacja: Internet
Kontakt:

Post autor: aero »

Jak nie masz zasięgu lub źle kartę wkładasz do modemu, to nie dziwne że ci nie działa.
adamoo96
Początkujący forumowicz
Posty: 6
Rejestracja: 06 mar 2013, 15:36
Lokalizacja: Radzyń Podlaski
Kontakt:

Post autor: adamoo96 »

up
odposc sobie tak zalosne posty, chyba opisalem swoj problem na poczatku tematu. zasieg jest idealny bo w telefonie korzyatam bez problemow. a karte do modemu wkladam dobrze. dzis zamawiam ten modem z linku. jak cos to bede pisal gdyby cos bylo zle. dziekuje wszystkim za checi i pomoc :)
aero2owicz
Często tu zagląda
Posty: 54
Rejestracja: 09 wrz 2012, 12:38
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: aero2owicz »

aerofan pisze: a to zrobiłeś?

Ustawienia w menu play: Narzędzia --> Opcje --> Sieć
Typ sieci: tylko WCDMA
Zakres: GSM900/GSM1800/WCDMA900/WCDMA2100
ja na przykład ustawiłem samo WCDMA, tj.:
Typ sieci: tylko WCDMA
Zakres: WCDMA900/WCDMA2100 (choć pewnie wystarczy samo 900)
i tak jak napisałem wcześniej e173s-2 działa mi bezproblemowo.
panryzy
Początkujący forumowicz
Posty: 3
Rejestracja: 07 mar 2013, 19:13
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Post autor: panryzy »

Mi też nie działa pomimo takiego ustawienia :/
panryzy
Początkujący forumowicz
Posty: 3
Rejestracja: 07 mar 2013, 19:13
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Post autor: panryzy »

już działa , dodzwoniłem się do sprzedawcy i okazało się że nie może być żaden inny modem (w moim przypadku Tmobile) zainstalowany na komputerze , odinstalowałem oba modemy , zrestartowałem kompa oraz ponownie zainstalowałem 173 i wszystko działa bez problemu
podam dane aukcji i gościa co sprzedaje bez problemu kontakt z nim
MODEM HUAWEI E173s AERO2 SAM ŁĄCZY,NASTĘPCA E173u2 (3007717496) sprzedający Wide-Trade
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post